Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 19.8.2014

Vasutasok parkja: pont kerülhet az ügy végére?

vasutas

Pont kerülhet a civilek és a CFR Cluj futballklub között évek óta húzódó vitás ügy végére, mivel a CLUJJUST.ro portál kérésére az Állami Vasúttársaság (CFR SA) kezdeményezte a CFR Cluj futballklubbal nyolc évvel ezelőtt kötött szerződés felbontását, amelynek értelmében a sportszervezet edzőközpontot és egyéb épületeket létesíthetett volna a területen.

A terület azonban azóta is romokban hever, és csupán egy, a futballklub edzéseihez szükséges szintetikus pálya épült fel rajta. A szerződés szerint több más épületeknek is fel kellett volna épülnie, beleértve egy hotelt is. Ezért a CJUJJUST.ro portál kérte a vasúttársaságot, hogy bontsák fel a szerződést, mivel a másik fél nem tartotta be a rá vonatkozó kötelezettségeket.

A Vasutas-parknak nevezett területet az 524/2008-as területrendezési tanácsi határozat értelmében  jelenlegi rendeltetésének megfelelően meg kell őrizni parknak. Továbbá a park szerepel Románia Műemlékvédelmi Listáján is, mint történelmi emlék. “A terület ezen tulajdonságait figyelembe véve, amelyek a szerződés érvényessége alatt derültek ki, illetve, mert megállapítható, hogy a CNFC CFR SA és az SCS CF CFR ECOMAX SA között megkötött szerződés céljaiként meghatározott beruházások nem történtek meg, kérvényezzük a szerződés felbontását”– olvasható a Vasúttársaság CLUJJUST.ro-nak küldött válaszlevelében.

A szerződés két esetben bontható fel: amennyiben az egyik fél nem tartja be a rá vonatkozó kötelezettségeket, vagy pedig közös megegyezéssel. Mint ismeretes, a civilek több ízben tiltakoztak a parkban történt fakivágások ellen. Az ügy eddigi fejleményeiről itt tájékozódhatsz.

CLUJJUST.ro

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!