Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 7.8.2014

Állatcirkusz van a városban: egy malac, egy tehén és egy majom tiltakozott

bellucci

Tegnap (augusztus 6-án) egy majom, egy tehén, egy malac és humanoid társaik tiltakoztak Kolozsváron a Bellucci Cirkusz nyitóműsora közben az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód miatt.

Az akcióra a bejáratnál került sor, az állatok és emberek szórólapokat osztogattak a belépőknek, amelyeken felhívták a figyelmüket az erőszakos körülményekre, amelyekkel több állatfajtát megfosztanak a szabadságuktól, élethez való joguktól azért, hogy embereket szórakoztathassanak. Az állatoknak öltözött tüntetők a megszólalni képtelen állatok hangjai kívántak lenni.

A tüntetés békésen zajlott le, és kulturális vonatkozás is volt: egy adott ponton megjelent Fellini Gelsominája (La strada), és csatlakozott. Több járókelő megállt, és kifejezték szolidaritásukat.

bellucci2

bellucci3

bellucci4

bellucci5

A csendőrség meg igazoltatta a malacot, a tehenet és a majmot, akik kaptak egy figyelmeztetést is, hogy amennyiben nem hagyják el a helyszínt, pénzbírságot kapnak. Az egyikük elmenőben odaköszönt: „Szép napot, fiúk!”. „Múúúúúúúúúúúúú” – válaszolta a tehén.

A Bellucci Cirkusz még 12 napig fogja előadni a műsorát a város végén, a Cora bevásárlóközpont mellett. A majom, a malac és a tehén minden más fajt hívnak, csatlakozzanak az akcióhoz. Mi meg reméljük, nem a Bellucci Cirkusznak csapunk éppen ingyen reklámot.

Van néhány ország, ahol az állatcirkusz be van tiltva, például Ciprusban, Görögországban, Horvátországban, Kolumbiában, Ausztriában. Talán ideje lenne nálunk is megtiltani a szórakoztatás ürügyén történő állatkínzást. Mert önzés és barbár cselekedet. Pont.

Címkék: , , ,

2 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: T. Alpár
  Közzétéve: 8.8.2014, 6:21 am

  Ez melyik városban volt?

  • A hozzászólás szerzője: kulcsarpi
   Közzétéve: 8.8.2014, 7:06 am

   Kolozsváron. Bocsánat, tényleg nem egyértelmű a cikkben.

Szólj hozzá!