Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 31.7.2014

100 napon belül kifogyhat az ivóvízből Dél-Amerika legnagyobb városa

A brazil Szövetségi Ügyészség arra figyelmeztet, hogy Sao Paolo városa 100 napon belül kifogyhat az ivóvízből, ha el nem kezdik szabályozni a fogyasztást.

„A Sabesp nevű vízközműnek és Geraldo Alckmin kormányzónak csupán néhány napja van megoldani a szituációt” – olvasható az ügyészség weboldalán. Amennyiben nem intézkednek a megadott határidőre, az ügyészség perrel kényszerítheti mindkettőt a víz adagolására.

A közmű nem ért ezzel egyet, a Bloomberg News kérdésére azt válaszolták, hogy „az intézkedés a fogyasztókat büntetné, és könnyen az ellentétes hatást érnék el vele”.

A vállalat szerint a a Sabesp és a lakosság erőfeszítései máris egy olyan (takarákossági) rendszernek megfelelő szintre csökkentették az igényeket, amely 36 óráig biztosítja vízellátást, majd 72 óráig szünetelteti

A Sabesp áprilisban indította a kampányát, amelyben 30%-os kedvezményt ígért azon fogyasztóknak, akik 12 hónapos átlágjaikhoz képest 20%-al csökkentik a fogyasztást. A vállalat ugyanakkor azt állítja, más vízellátóktól is hajlandó vásárolni, hogy biztosítani tudja Dél-Amerika legnagyobb városának (töb mint 20 millió fő) ellátását.

A Sabesp azt állítja, garantálni tudja az egész régió vízellátását az esős évszak beálltáig. A vállalatot úgy tervezték, hogy képes legyen ellátni márciusig a teljes lakoddágot, támaszkodva a

Centaraira medence biztosítási tartalékaira” – mondta májusban Rui Affonso pénzügyi igazgató. Az ügyészek által hasnzált tanulmány (amelyet a Campinas-i Egyetem kutató készítettek) azonban azt állítja, a medence 100 napon belül teljesen ki fog száradni.

Sao Paolo állam, amely a Sabesp ellenőrző részvényese, negyven éve nem szembesült ilyen aszállyal. A közmű részványei a tegnapi napon 1,5%-al estek(21,43 reálra), ez a legalacsonyabb május óta.

Bloomberg

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!