Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 10.7.2014

Tovább tárgyalnak a törpe vízierőművek engedélyeztetéséről

nullFotó: Info Curtea de Arges

Pásztor Sándor vízügyi államtitkár többször is találkozott az elmúlt hetekben a környezetvédelmi szervezetek tagjaival, hogy a törpe vízierőművek kialakításának jogi és környezetkímélő feltételeiről egyeztessenek.

Az RMDSZ államtitkára elmondta, a törpe vízierőművek engedélyeztetésének dokumentációi majdnem tíz hónapja vita tárgyát képezik.

A találkozók alkalmával a felek megpróbáltak döntést hozni arról, hogy milyen környezetvédelmi és vízügyi értékek mentén tárgyalhatnak tovább. Az eredményes együttműködés érdekében létrehoztak egy olyan közös munkacsoportot, amelybe a WWF tagjai is csatlakoztak. A munkacsoport észrevételei alapján a törpe vízierőművek engedélyeztetéseit leállítják minden természetvédelmi, Natura 2000-es környezetvédelmi- és nemzeti parkban. A nem védett területekre a csoport kidolgoz egy olyan metodológiát, amely által minél környezetbarátabb körülmények között tudják felépíteni ezeket a létesítményeket.

Pásztor Sándor kiemelte, a csoport javaslatait, a tárgyalások eredményeit levélben továbbítják a Román Vizek közigazgatásához.

forrás: közleméy

Címkék: ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!