Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 24.6.2014

Ecotrophelia – Öko-innovációs élelmiszerek versenye a csíkszeredai Sapientián

Június 26-28. között lesz megrendezve Csíkszeredában az Ecotrophelia Öko-innovációs Élelmiszerek nemzetközi verseny országos döntője.

A Sapientia EMTE Műszaki és Társadalomtudományi Kara, a Galați-i Dunărea de Jos Egyetem Élelmiszertudományi Kara, a Romániai Élemiszerszakértők Egyesülete, valamint a Food for Life EU platform közös szervezésében 2014. június 26-28. között kerül megrendezésre az Ecotrophelia Öko-innovációs élelmiszerek nemzetközi verseny országos döntője. A versenyen élelmiszermérnöki szakos egyetemi hallgatók mérik össze tudásukat, és mutatják be az általuk készített öko-innovatív termékeket.

A döntőn, melyre Csíkszeredában, a Sapientia Egyetemen kerül sor, tíz romániai egyetem képviselteti magát. A rendezvény hivatalos nyelve az angol.

A verseny honlapján megtekinthetők a korábbi években bemutatott termékek és rövid leírásaik, valamint a nyertes csapatok termékeikkel.

2013-ban a Sapientia csapata elnyerte a Legeredetibb termék díjat a My Juniper Honey nevű, felsőerjesztésű, barna, szűretlen, borókával és mézzel ízesített sörrel. A Sapientia hallgatói ebben az évben is képviseltetik magukat a versenyen.

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!