Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 24.6.2014

Lezajlott a Sasszem projekt második fordulója

A Zöld SzékelyFöld Egyesület és a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park igazgatósága közös kezdeményezése a Sasszem projekt. A nemzeti park értékeit népszerűsítő projekt nagy sikernek örvend, hiszen az első fordulóba 116 csapat (348 gyerek) nevezett be Székelyföld 45 településéről.

Az elmúlt hétvégén a Csaracsói Kulturális Központban került sor a második fordulóra, amelyen 23 csapat versenyzett. Nyüzsgivel, a kis hangyával kalandozva kellett kiálljanak több próbát. Először memóriajátékot próbáltak ki, felismertek különböző turistajelzéseket, növényeket azonosítottak fényképek alapján, valamint madárhangok segítségével jellegzetes fajokat ismertek meg. Vaktérképen jelölték be a nemzeti park főbb domborzati formáit, egy rejtvény megoldásával megtudhatták, hogy melyik az a növény, amely veszélyezteti a legelőket, valamint kiraktak egy puzzlet is. A lucfenyő, a jegenyefenyő és a tiszafa termését, kérgét, levelét sorrendbe rakták, majd egy kis verset írtak a védett területről, amelyet a elő is adtak. A Nyüzsgi útra kel című történetet itt lehet elolvasni, emellett hamarosan videó formájában is elérhetővé válik a második forduló. A projekt során egy kiadvány is megjelenik, amely a nemzeti park bemutatásán túl játék-, tevékenységötleteket ad az oda látogató osztályoknak, csoportoknak.

A legjobb 10 csapat jutott tovább a harmadik fordulóra, amelyet a Gyilkos-tónál szervezünk meg, előreláthatólag szeptember 28-án. A továbbjutó csapatok nevei sorrendben: Havasi gyopár (Csíkszereda), Cohárd Céh (Kézdivásárhely), Halasok (Csittszentiván), Terabithia (Gyergyócsomafalva), Schola formica (Székelykeresztúr), Bognyesők (Gyergyócsomafalva), Hangyászok (Gyergyóalfalu), A sasszem győztesei (Nagybacon), Háromfa (Nagybacon), Havasi gyopár (Csíkszentmihály).

közlemény

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!