Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.6.2014

Világok a Duna mélyén: a delta, új perspektívákból

A delta világa a víz alatt

A delta világa a víz alatt

Végtelen, hullámzó nádasok, úszó szigetek, libegő fészkekről rebbenő madarak, vadász-halász nagyragadozók, pompás tavirózsa-tenger. A Duna-delta szinte elképzelhetetlen gazdagsága élőben az igazán lenyűgöző, amit nehéz visszaadni fotókon. Mégis, ha már fotók, akkor mindenképpen ajánljuk a Duna-delta új perspektívákból (Delta Dunării, perspective noi) című kiállítást.

A delta természeti értékeit bemutató fotókiállítás június 13-án, a Pelicam nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál keretében nyílt meg a WWF és a Rewilding Europe szervezésében. Jelenleg a Duna-delta Tulceai Ökoturisztikai Múzeumának Központjában (Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării) tekinthető meg. Július közepéig lesz látogatható.

A Duna-delta Európa egyedülálló természeti kincse – ezt a sokat hangoztatott közhelyet próbálták új képi jelentésekkel feltölteni a nemzetközi hírű, díjazott fotósok, Staffan Widstrand, Magnus Lundgren, Florian Möllers és Cristian Mititelu-Răileanu. Nemcsak a “megszokott” perspektívákból mutatják be a delta élővilágát, az ott élőket és a tájat: a kiállításon premierként légi- és mélyvízi felvételek is láthatók.

A kiállításra negyven fotót válogattak ki a két év alatt felhalmozott dokumentumértékű anyagból, külön figyeltek a deltában élő emberekre, jellegzetes foglalkozásaikra, hagyományaikra, még élő kapcsolatukra a természettel. A tárlatot még biztosan viszontláthatjuk a Duna-mentén a jövőben.

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!