Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.5.2014

Ültess virágot, ne háborúzz!

kep9

A palesztin tüntetők és izraeli rendfenntartók között még mindig gyakoriak az összecsapások, ezért egy palesztin nő a békés tiltakozás egy gyönyörű formáját választotta.

A kert egy olyan területen van, amelyet a bíróság a palesztinoknak ítélt meg két évvel ezelőtt, egy Bilin nevű faluban, közel a tulajdonképpeni palesztin fővároshoz, Ramallah-hoz közvetlenül annak a falnak a közelében, amelyet Izrael több száz kilométeresnek épít Ciszjordánia.

Tekintve, hogy gyakoriak az összecsapások izraeliek és palesztinok között, a néni nem szenved hiányt virágcserepekből, sőt, úgy néz ki, most már túl sok is van, egyesek ugyanis drótokra vannak felkötve. Virágcserepek, azaz a könnygázgránátok tokjai.

A fegyver és a virág kombinációja erős üzenet ott, ahol látszólag mindkét oldal belefáradt a véget nem érő erőszakba. Van egy izraeli művész is, aki a palesztin szélsőségesek által átlőtt rakéták maradványait gyűjti össze, és ezekből készít rózsa-szobrokat.

Így néz ki egy rendhagyó virágoskert:

kep1

kep2

kep3

kep4

kep5

kep6

kep7

kep8

daily mail

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!