Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.5.2014

A csíkszeredaiak környezettudatosságát fogják felmérni

Nagyon keveset lehet arról tudni, hogy mit gondolnak városuk környezetvédelméről, az ehhez kapcsolódó problémákról Csíkszereda lakói, ezárt a Zöld SzékelyFöld Egyesület, egy kérdőív segítségével felmérést kezdeményez, melynek segítségével, ha nem is lehet teljesen átjárni a környezetvédelem témakörét, de egy ízelítőt lehet kapni a városlakók ismereteiből, véleményeiből.

Az egyesület több mint nyolc éve tevékenykedik a régióban, és eddig hiányzott egy széleskörű felmérés, amely támpontot tudna nyújtani, hogy melyek azok a témakörök, amelyekkel kiemelten foglalkozni kellene.

A 42 kérdést tartalmazó „Csíkszereda és a környezetvédelem” kérdőív néhány fontos tematikát érint (Helyi termékek, Hulladék, Kerékpározás, Közösségi kártya – Közösségi programok), amelyek kiértékelése során egyrészt képet kaphatnak a város „zöld” arculatáról, ugyanakkor számos olyan témakör, probléma vetődik fel, amelyek megoldására a későbbiekben már lehet programot építeni.

A felmérés eredményeinek függvényében fogják meghatározni a csíkszeredai közösségi kártya program legközelebbi pályázati kiírását. Olyan témát szeretnének választani, ami a lakók szerint a legégetőbb környezetvédelmi szempontból.

A Hangyasuli keretében elkészült kérdőívet kilehet tölteni a www.zoldszekely.ro honlapon, ugyanakkor papíron is elérhetővé válik az elkövetkezőkben. Az 1000 személy bevonásával készülő felmérés kiértékelésére előreláthatólag augusztus folyamán kerül majd sor.

közlemény

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!