Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.5.2014

Olcsó lakások eladásával mentenék a Hunyad megyei falut

Vulkán-hegy/Wikipédia

Vulkán-hegy/Wikipédia

1990-ben a Hunyad és Fehér megye közötti, Szigethegységben elhelyezkedő Bucsesd (Buceș) községnek több mint 5000 lakója volt, időközben azonban ez a szám drasztikusan csökkent, tízesével ürültek ki a lakások, néptelenedtek el a községhez tartozó falvak. A polgármesteri hivatal úgy gondolja, ideje változtatni a helyzeten, és elindított egy kezdeményezést, hogy minél többen telepedjenek le náluk. Másrészt azt állítják, nagy turisztikai lehetőségek rejlenek a vidékben.

A kampány neve: „Állítsátok meg a móc falvak kihalását”, ebben a helyi önkormányzat a zóna értékeire, a hagyományokra, a paraszti építészet különlegességére fekteti a hangsúlyt, és olyan házakat árul, amelyek jóval a piaci ár alatt szerezhetőek meg. A kezdeményezők már tucatszám fogadják a telefonhívásokat, a potenciális vásárlók információkat kérnek a lakásokról, még külföldi család is kifejezte odaköltözési szándékát.

A község 300 méteres magasságon helyezkedik el, a területén található egy 1257 méteres, jura-kori fehér mészkőből formálódott hegycsúcs, a Vulkán-csúcs, ez pedig védett terület, 435 növényfaj található rajta, egyesek közülük egyenként is védettek. Bucsesd több botanikai és erdészeti rezervátummal is szomszédos, és hat folyó, illetve patak szeli át, köztük a Fehér-Körös is.

citynews

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!