Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.4.2014

Újítják a Babes-parkot. Petíció, hogy ne így tegyék!

Hét millió euróból újítják fel a Babeș-parkot, de a civileknek egyáltalán nem tetszik ez az újítás, ezért petíciót indítottak útjára.

park

Az SOS Csoport által megmozgatott tiltakozók azt kifogásolják, hogy egészséges fákat vágat ki az önkormányzat anélkül, hogy az árboretikai tanulmányt figyelembe venné, a kiterjesztett építkezés miatt a lágy földfelszín durva kőzetréteggé válik, a park teljesen elveszíti természetes jellegét. Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy nem volt sem közvita, sem szakmai konzultáció az új arculat kialakítására vonatkozóan, amely garantálta volna, hogy a lehető legjobb megoldást találják meg erre nézve.

A civilek kérik az egyetemet és a Környezetvédelmi Őrséget, hogy állítsák meg a fák kivágását, és vonják felelősségre azokat, akik felelőtlenül intézkedtek. Követeléseik között az is szerepel, hogy nyissák meg a parkot a nagyközönség számára, hogy a kolozsváriak a parkos részt ingyen, a sportlétesítményeket fizetség ellenében használhassák. Ugyanakkor azt is kérik, hogy létesítsenek több bejáratot a parkba, hogy az jobban megközelíthető legyen mind a Rózsa-park, mind a Malomárok és a Szamos felől.

parkinson

A kérelmezők a park névadóját, Iuliu Hațieganu-t idézik, aki szerint egy stadion nem olyan hely kell legyen, ahol 22-en sportolnak, és 22 000-en nézik őket, hanem éppen fordítva. A petíció itt írható alá.

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!