Think Outside The Box

Transindex rovatok


A Tusnádról, Aktualitás | 25.4.2014

Kerékpárverseny gyerekeknek Csíkszeredában: az országos Junior-kupa első fordulója

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fotó: www.federatiadeciclism.ro

Szombaton, április 26-án 10 és 14 óra között Csíkszereda központjában rendezi a Román Kerékpáros Szövetség és az Intersport SE az országos Junior-kupa első fordulóját. A nyílt versenyt 5 és 18 év közötti, leigazolt és amatőr sportolók számára írták ki.

A viadalra előzetes nevezéseket péntek estig a mciuc@med-expert.ro elektronikus levélcímen fogadnak, de iratkozni lehet szombaton, a verseny napján 8 és 9,30 óra között a Szabadság téren. Bővebb információkért a 0722-205-323-as telefonon lehet érdeklődni.

A Csíkszeredában kialakított versenypálya 1,8 kilométeres, a kiindulási és az érkezési pont a Szabadság téren lesz.

A rajtot követően a versenyzők a Temesvári sugárút macskakővel kirakott részén a Vár-térig mennek, ezt követően a Petőfi-, a Szentlélek-, a Jegenye-, a Venczel József-, a Márton Áron-, majd a Kossuth utcán kerekeznek végig és a Szabadság téren fejezik be a kört. A verseny ideje alatt, 10 és 14 óra között a fent említett utcákban teljes útlezárás lesz.

Az 5-6 és a 7-8 évesek korosztályúak számára egy rövidített pálya lesz, a „kicsik” a Petőfi utcából a Kőrösi Csoma Sándor utcába kanyarodnak és térnek vissza a Szabadság térre, számukra a verseny délelőtt 10 órakor kezdődik.

A 9-10 és a 11-12 éves korosztályú versenyzők négy kört tesznek meg, amely 7,5 kilométeres össztávot jelent, e két korcsoport 10.30 órakor rajtol majd a Szabadság térről.

A 15-16 és a 17-18 évesek 11.30 órakor rajtolnak, a kadétok és ifjúságiak 30 kört tekernek majd, amely 54 kilométeres össztávot jelent. A 13-14 éves korosztálynak 11.31 órakor lesz a rajt, a korcsoportba iratkozók 10 kört, azaz 18 kilométer tekernek majd.

Minden korosztályt külön díjaznak a szervezők.

A Román Kerékpáros Szövetség és az Intersport SE által szervezett Junior-kupa futamot Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda Önkormányzata, a Set Prod-Com, a MOL Románia, a Bellotto, az Alianz Tiriac, a Tess és a Tusnád Ásványvíz Rt. támogatja.

A versenykiírás itt érhető el román nyelven.

Forrás: a Tusnad Cycling Team közleménye

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!