Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.4.2014

Az élet cukor nélkül édesebb. Egy család egy éve, cukormentesen

A mostaninak 5%-ra kellene csökkentenünk a cukorfogyasztásunkat az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szerint, sőt egyes tudósok amellett érvelnek, a cukornak a dohányhoz és az alkoholhoz hasonló besorolást kellene kapnia, annyira káros az egészségre. Eve Schaub családjával kipróbálta, milyen az élet cukor nélkül. Könyve nemrég jelent meg Year of No Sugar címmel.

A Schaub család nemcsak a cukrot és a mézet iktatta ki étrendjéből, hanem minden olyan élelmiszert, ami cukrot tartalmaz (salátaszószt, majonézt, kenyeret, szalonnát, ezeknek nagykereskedelemben árusított verziói ugyanis adalékanyagul cukrot is tartalmaznak). A cukrot csak természetes formájában, azaz a gyümölcsökben fogyasztották.

A férj, feleség és két gyerek a kísérlet ideje alatt sokkal energikusabbnak érezte magát, és kevesebb egészségügyi problémájuk akadt. Ha vírusos megbetegedésük volt, a gyógyulás gyorsabban bekövetkezett. Nem fogytak le, és az édes dolgok egy idő után idegenszerűnek, sőt undorítónak tűntek számukra.

Az egy év lejártával visszatértek a megszokott étrendjükre, de a cukorfogyasztásukat továbbra is moderálják, és sok élelmiszerfajtát igyekeznek otthon elkészíteni cukor hozzáadása nélkül (pl. kenyeret és majonézt).

via totb.ro

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!