Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 27.3.2014

A kormány is csatlakozik a Föld Órájához

Csatlakozik a kormány a Föld Órájához – jelentette be Korodi Attila környezetvédelmi miniszter március 27-én Bukarestben.

A miniszter a március 26-i kormányülésen javasolta, hogy a minisztériumok és alárendelt intézményeik is csatlakozzanak a WWF kezdeményezéséhez, és oltsák le villanyaikat, kapcsolják ki nem létfontosságú elektromos berendezéseiket március 29-én, szombaton este fél kilenc és fél tíz között.

„Örülök, hogy a kormányban dolgozó kollégáim és a miniszterelnök nyitottak voltak a javaslatra. Ez egy lehetőség, hogy felhívjuk a figyelmet arra, életmódunk káros hatással van a környezetre, pusztítja a természeti erőforrásokat” – nyilatkozta a környezetvédelmi miniszter, majd hozzátette: „A Képviselőház és a Szenátus elnökét, valamint a megyei tanácsok elnökeit is felkérem levélben a mai nap folyamán, hogy csatlakozzanak az eseményhez”.

A Környezetvédelmi Minisztérium útmutatót is készít, amelyet március 28-án eljuttatnak minden érdekelt félhez.

Amint tudjuk, a Föld Órája a WWF (World Wide Fund for Nature) által elindított esemény, amelyre minden március utolsó szombatján kerül sor. Tavaly 152 ország 7000 városában oltották el a villanyt, kapcsolták ki a különféle elektromos készülékeket.

Forrás: közlemény

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!