Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.2.2014

Monostori piknik – tiltakozás szombaton a 25 emeletes tömbház építése ellen

picnic

Március elsején piknikre hívja Kolozsvár lakóit a Tinerii Mânioși csoport, amely keretében feldíszítik a Fenesi út 137-139 szám alatt fekvő épületeket, ahová 25 emeletes tömbház építésére adott engedélyt a helyi önkormányzat. Az akció szolidaritásvállalás a helyi lakosokkal, akik tiltakoznak az építkezés ellen, és akik azt sejtik, az első buldózerek aznap fognak megérkezni.

“Ahogyan azt megszokhattuk, a helyi önkormányzatok egyáltalán nem tisztelik az állampolgárok álláspontjait, és akik a demokrácia szó alatt csupán a választási versengést értik, nem pedig a közösség hangját, azon közösségét, amely ellene van egy olyan építkezésnek, amely rá nézve káros, és csupán a nagyvállalatok számára előnyös. Egy ilyen épület a 25 emeletesre tervezett tömbház, amely a Fenesi út végén fog felépülni, s amelyre a polgármesteri hivatal minden engedélyt megadott” – áll a Facebook-esemény szövegében.

A felhívás kitér arra is, hogy mindez a lakók megkérdezése nélkül történt, akik féltik a saját lakásaik alapjainak megrongálódását egy ilyen méretű épülethez szükséges földmozgatások miatt. A csoport jobbnak találná, ha a helyi önkormányzat inkább a közterek és zöld övezetek megóvását, mintsem azok tönkretételét célozná meg. “A helyi lakóközösségi egyesületek két éve tiltakoznak, ide támogatnunk őket”- írják.

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!