Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.2.2014

Könyvtárral kombinált autószerviz Kolozsváron

iovi

Dívik a könyveket népszerűsítő kampány Kolozsváron. A Könyveket az arcra elnevezésű kampány első lépésében a Bookstory könyvesbolt kéri fel a vásárlókat, készítsenek fotókat magukról, amint éppen egy könyvet olvasnak, s az eltakarja az arcukat. Ebben profi fotósok segítenek nekik a könyvesboltban, majd, miután feltöltik a képeket a közösségi hálóra, a könyvesboltban 10%-os kedvezményben részesülhetnek.

A rendezvénybe a Sapientia film-fotó-média szakos diákjai is bekapcsolódtak, akik csütörtökön és pénteken fogják a betérőket lencsevégre kapni. Az esemény szombatig tart.

Van azonban egy másik izgalmas kezdeményezés is. Egy kolozsvári autószerelő műhely tulajdonosa úgy döntött, ő is részt vesz az akcióban, éspedig úgy, hogy amíg a kliensek autóját a szakemberek bütykölik, arra az időtartamra a kliensek kölcsönvehetnek egy könyvet. Amennyiben nem sikerül elolvasni a munkálatok elvégzéséig, hosszabb ideig is maguknál tarthatják.

Victor Miron, a Iovi autószerelő műhely tulajdonosa már 15 éve vezeti a műhelyt. Elmondása szerint a klienshűséget szeretné elsősorban megteremteni. Holott a műhelye egyáltalán nem ismeretlen, nemrégiben az Auto Business magazin Kolozsvár legjobb szolgáltatásokkal rendelkező szervizének választotta.

Victor Miron

Victor Miron

“Nemrég olvastam Carl Sewell Egy életre kliensek című könyvét. Ebben arról beszél a szerző, mennyire fontos, hogy egy kliens számára biztosíts egy másik autót, amíg az övé a te műhelyedben van. Mi a Iovinál nem engedhetjük ezt meg magunknak, viszont van egy nagy könyvállományunk, s arra gondoltunk, mégiscsak kellene adni a klienseknek valamit. És egyébként is: vannak olyan helyek, ahová autó nem tud elvinni, csak egy könyv” – mondta el megkeresésünkre Miron.

“Jelenleg több mint hetven könyvünk van. Az autós kézikönyvektől kezdve a viselkedéstani könyvekig (ezeket a pedrumulcelbun.ro kampány keretében használjuk), de vannak művészeti és filozófiai témájú kiadványok is” – mondta el. És valóban, ha megnézzük a felhozatalt, a ponyváktól kezdve a szépirodalmon át a szakkönyvekig mindent találunk. Platón összest, Ciorant és Eliadét beleértve.

Egyelőre úgy tűnik, az ötlet képes megfoganni: “Tegnap vezettük be, és három könyvünk máris kölcsönben van: Seth Godintól a Törzsek, egy Európai Viselkedéstan és a Radio Guerrilla által kiadott Városi faragatlanság atlasza.”

“Ez a Könyveket az arcra kampány második akciója. A mi célunk természetesen elsősorban a klienshűség megteremtése, valamint azon kliensek bevonása, akik szeretnek olvasni. Személyes történet is van mögötte, az egész akciót Mariana Muthunak, a középiskolai irodalomtanáromnak dedikálom, aki sajnos már nincs közöttünk. Neki köszönhetően szerettem meg az olvasást” – vallja a szerviztulajdonos.

A tervek szerint a kampány következő lépéseként a szervezők igyekeznek meggyőzni a városi önkormányzatot, biztosítson minden hónap egy napján ingyenes utazást a közszállítási járatokon azoknak, akik könyvvel szállnak fel a járműre.

Címkék: , , , , ,

4 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: Sánta Zsolt
  Közzétéve: 26.2.2014, 6:35 pm

  A Iovi autószerelő műhely a legszakszerűtlenebb műhely amellyel valaha találkoztam. Nem értem ezt a sorozatos reklámot róluk. De majd megtapasztalja más is…könyvolvasás közben.

 2. A hozzászólás szerzője: Alpar
  Közzétéve: 26.2.2014, 7:25 pm

  Oda járok autót javítani. Nagyon szeretem. A mérnök nagyon kedves, még soha nem vertek át, és az áraik is elfogadhatóak. Mindenkinek ajánlom.

 3. A hozzászólás szerzője: Victor Miron
  Közzétéve: 27.2.2014, 9:55 am

  Köszönöm 🙂

 4. A hozzászólás szerzője: Ago
  Közzétéve: 27.2.2014, 10:55 am

  Alairom, egyik legjobb szerviz Kolozsvaron, melegen ajanlom mindenkinek 🙂

Szólj hozzá!