Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 23.6.2010

Őszre elkészül a Sepsi Zöldút

Száz kilométer főúttól távol, biciklivel Sepsiszentgyörgy környékén: Háromszék első zöldútjának, a Sepsi Zöldútnak kijelölésén dolgozik több civil szervezet. A projekt koordinátora a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK).

A tervezés már egy évvel ezelőtt elkezdődött, feltérképezték a nyomvonalat több részletben, lóval és biciklivel. Felmérték az út állapotát, számba vették a nyomvonal mentén a történeti, kulturális és természeti látnivalókat. A Sepsi Zöldútra a Polgár-Társ Alapítvány, a hollandiai DOEN Alapítvány, a bukaresti francia nagykövetség, illetve a magyarországi Corvinus Zrt. biztosított támogatást, melynek összértéke 23.000 lej.

Nyomvonal: Sepsiszentgyörgy-Árkos-Kőröspatak-Kálnok-Zalán-Oltszem-Bodok-Étfalva-Gidófalva- Martonos-Angyalos-Maksa-Réty-Magyaros-Lisznyó-Bikfalva-Uzon-Illyefalva-Sepsiszentgyörgy.

Összesen 140 darab, háromnyelvű (magyar, román és angol) táblát helyeznek el az út mentén. 20 főtábla alapinformációkat és történeti-természeti leírásokat nyújt a nyomvonal menti településekről; a csomópontokban, elágazásoknál 60 db. irányjelző táblát, illetve az út mentén ugyancsak 60 eligazító, kisegítő információkkal ellátott táblát állítanak fel, derül ki a CIVEK közleményéből. A tervek szerint a Sepsi Zöldút ősszel már várja az első bicikliseket.

Címkék: , ,

3 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: M.Zoli
  Közzétéve: 23.6.2010, 4:35 pm

  Remek ötlet.

 2. A hozzászólás szerzője: Laszlo
  Közzétéve: 23.6.2010, 6:14 pm

  Mikor lesz hozza hasonlo bicikli utvonal a csik kornyeki hegyekben is?

 3. A hozzászólás szerzője: Gergő Fazakas
  Közzétéve: 24.6.2010, 9:34 am

  Gratulálok, szuper!

Szólj hozzá!