Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.1.2014

Ne használjanak a Vatikánban békegalambokat – kérik a pápát az állatvédők


Fotó: David Campbell via flickr

Nyílt levélben fordult hétfőn Ferenc pápához az Enpa olasz nemzeti állatvédő szövetség, miután a Szent Péter térről felröppentett békegalambokra más madarak támadtak. Az Enpa arra kérte az egyházfőt, a Vatikánban ne használjanak többé állatokat “idejét múlta” hagyományok jegyében.

Az olasz állatvédő szervezet azután írta meg a levelet, hogy Ferenc pápa a vasárnap délben mondott Úrangyala-imádságot (Angelus) követően két kisgyerekkel két fehér színű galambot engedett fel a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából. A téren levő több tízezer ember végignézte, ahogy egy sirály és egy hatalmas fekete varjú lecsapott a fehér galambokra. Az egyik madár elvesztette néhány tollát, amikor kiszabadította magát a sirály karmai közül, a másikat összecsipkedte a varjú.

Az Enpa hangsúlyozta, hogy a szabadban sohasem élt tenyésztett galambokról volt szó. Ezeknek az állatoknak az Enpa szerint nincsen ösztönös veszélyérzete. Ráadásul fehér színükkel azonnal felhívták magukra a figyelmet. A Rómában élő sirályok és varjak pedig éppen a galambokra vadásznak.

A szervezet bejelentette, aláírásgyűjtést indít a Vatikánban szokásnak számító galambfelröppentés leállítására. Az Enpa azt kérte, hogy a természetvédőként ismert pápa is csatlakozzon aláírásával.

2008-ban az Aidaa olasz állat- és természetvédő szervezet intézett nyílt levelet XVI. Benedek pápához arra kérve, hogy ne viseljen hermelinprémmel szegélyezett vörös bársony sapkát (camauro) és hermelinprémes köpenyt.

Forrás: MTI

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!