Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 14.1.2014

Hogy néz ki egy vegán 78 évesen?

Jim Morris 78 éves fitneszedző lett az arca a “Gondolkozz, mielőtt eszel” című kampánynak, amelyet a PETA nemrég indított a húsfogyasztás és az állatokkal szembeni kegyetlenség ellen.

Az egykori testépítő 1985-ben hagyott fel a húsevő életmóddal, vegetariánus lett, majd vegán, és saját bevallása szerint egészsége azóta csak javult. Az idős sportember 77 évesen, a Gondolkodó pozíciójában látható a PETA plakátjain. A kampány célja a veganizmus népszerűsítése, mint olyan étrenddé, amely csökkenti az elhízás, a szívbetegségek, a rák, a cukorbetegség és az agyérgörcs kockázatát.

Az állati eredetű fehérjében sok a zsír és a kemikália, valamint más egészségkárosító anyag – nyilatkozta Morris. Felidézte, hogy amikor testépítő versenyekre járt, s mindenféle kajákat magába tömött, emésztési problémái voltak. Biztosa vagyok benne, ha úgy folytatom, most nem lennék itt, vagy ha igen, biztos nem ilyen kondícióban – véli. Ha az emberek abbahagynák a tejivást és a tejtermék-fogyasztást, sokkal jobban éreznék magukat, az ember az egyetlen faj, amely felnőtt korában is fogyaszt tejet, pedig a tej a kölyköknek, gyerekeknek való – tette hozzá.

A PETA hangsúlyozza, a vegán életmód nemcsak egészségesebbé teszi az embereket, de a széndioxid-lábnyomukat is jelentősen csökkenti, és hozzájárul az indusztriális állattenyésztés felszámolásához.

Forrás: Huffington Post via totb.ro

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!