Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 27.12.2013

Környezetvédelmi lakossági tanácsadást nyújt a Zöld SzékelyFöld Egyesület

Székelyföldön több mint 1.200.000 ember él, ám csak alig 200-an vállalnak aktívan szerepet a helyi környezetvédelmi szervezetek munkájában – írja friss közleményében a Zöld SzékelyFöld Egyesület, amely lakossági tanácsadást indít. “Nagyon sok környezetvédelemhez kapcsolódó kérdéssel találkozunk nap mint nap, és nyilvánvaló, hogy a civil szervezetek egyedül nem tudják felvenni a harcot ezekkel szemben, ezért kiemelten fontos a lakosság bekapcsolódása ezek megoldásába” – áll a közleményben.

“Gyakran előfordul, hogy ha valami gond van (egy beruházással, természetvédelmi területtel stb.), azt gondoljuk, hogy nem a mi feladatunk. Vannak a ‘környezetvédők’ – bárhol és bármennyien is legyenek –, az ő feladatuk, hogy megoldják ezeket. Nem szabad elfelednünk azt, hogy ezeknek az embereknek a többsége önkéntesen, bármilyen juttatás nélkül, meggyőződésből tevékenykedik, ezért véges kapacitásról, szabadidőben végezhető tevékenységről beszélünk” – teszik hozzá.

Gyakran az embereket a cselekvésben az állítja meg, hogy nincsenek információik, megoldásaik. Az egyesület honlapján (www.zoldszekely.ro) egy tanácsadással kapcsolatos felületet alakítottak ki, ahol az érdeklődők gyakorlati kérdésekre kaphatnak válaszokat. Ugyanitt folyamatosan nyomon követhetőek lesznek a régió beruházásainak környezetvédelmi engedélyeztetési hirdetései is.

A honlap mellett a Zöldszékely füzetek második számaként nyomtatott formában is megjelennek ezek a gyakori kérdések, és ezt a kiadványt az egyesület ingyenesen eljuttatja az érdekelteknek. Igényelni az info@zoldszekely.ro email címen lehet. A programot a Bethlen Gábor Alap, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, valamint Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Forrás: közlemény

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!