Think Outside The Box

Transindex rovatok


The Caveman Project | 8.6.2010

Az áruló, aki bennünk lakik

Nem az én hibám. Én nem akartam. Nagyon eltökélt voltam, hogy erős leszek, de a körülmények hozták így. Megadtam magam a környezetem nyomásának. Saját biztonságom és a projekt jövője érdekében tettem így. Igen, hölgyeim és uraim… vétkeztem a caveman-ek istene előtt. A részegeknek is van saját védnöke, gondolom, így van ez a Caveman-ekkel is.

Serban-Miron Copot

Csak ő (a caveman-isten) tudhatja, mennyi megvetést hozhat nekem ez a dolog, de a vallomásnak teljesnek kell lenni, vagyis nyavalygásokkal, szánalmas magyarázkodásokkal meg könnyfacsaró kifogásokkal együtt. A szavaknak meggyőzően és hatásosan kell hogy hömpölyögjenek az Izaura-féle szirupos történetekkel telített folyamban 🙂 Hányszor, de hányszor hallunk idióta kifogásokat azoktól, akikben csalódunk. A meggondoló, a határozatlan, a hazárdjátékos, a képmutató, ezek mind-mind a tévében szolgáltatják a napi maszlagot, amelyet különféle okokból le kell nyelnünk.

Vajon ez a determináltság nemzeti szinten bennünk van, vagy én is csak befolyásolható vagyok és ezáltal lehúzom az ország fejlődését? Biztosan igen! Eben a büszke országban élek, itt szavazok, itt eszem, itt kapom a fizetést, és azt hiszitek, nem érint meg, ami itt történik?

Neee. Megszegtem a Caveman-szabályzatot, és most be akarlak csapni, ahogyan ezt itt, a mioritikus térben szokás.

Még azon is gondolkodtam, hogy lemondok a caveman-funkciómról, de öt perc után meggondoltam magam (ismerős?). Azt mondtam, ha nekik szabad, nekem nem? Nem lehetek én is egy a tévé agymosottjainak nemzedékéből, és ne vállaljam a felelősséget a tetteimért? Elvégre rájuk nézünk fel, amíg az élet nehéz útjait rójuk, rájuk, akik húsz éve vezetnek minket. Ők a hibásak! Ők tehetnek mindenről. Ők tehetnek arról is, hogy pénteken halat ettem. El tudjátok hinni? Mennyit harcoltam önmagammal, hogy ne egyek hús, erre pénteken csak ettem halat. Egy hajszálon múlt, az utolsó száz méteren. Hah, tehát mégsem én vagyok a hibás azért, hogy a középszerűség forgatagába keveredtem. Én nem tehetek semmiről. Nevem „Következmény úr”, és minden körülöttem levő hibáit és botlásait képviselem. Olyan jó ez a helyzet, hogy soha nem akarok más lenni, mint Mr. Következmény.

Na de félre az iróniával, be kell vallanom, tényleg nagyon sajnálom, hogy megszegtem a szabályzatot, és nem vagyok olyan erős egyéniség, mint reméltem. Hat nap alatt 11 koncert – minden energiámat kifacsarta, és megadtam magam a gyomrom – és a barátaim – biztatásának, így félreléptem, kedves hölgyek, urak. Nagyon, nagyon kicsinek érzem magam, és egyesek örömére ezt meg is érdemlem.

Még elmesélném, milyen recepteket tanultam, de a pénteki bűnöm szégyene még elégé élesen él bennem.

A bejegyzés eredetije a Hotnews TOTB-n itt olvasható. Fordította: Rácz Tímea

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!