Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 24.9.2013

Pénz nélkül, de mégsem ingyen vehetünk könyveket Kolozsváron

Amikor arra gondolunk, hogy “bármit megadnánk” valamiért, mondjuk egy könyvért, valószínűleg nem gondoljuk teljesen komolyan, illetve nem arra, hogy például megölelnénk húsz embert érte, vagy elénekelnénk egy dalt a város közepén. Pedig van, amikor a bármit szó szerint kell érteni.

Ezt most ki is próbálhatjuk: Kolozsváron október elsején pénz nélkül, de mégsem ingyen juthatunk könyvekhez. A 1010 módszer, amivel pénz nélkül lehet könyvet venni projekt ötletét már több nagyvárosban megvalósították, Kolozsvárra a Society for Responsible Consumption (Társaság a felelős fogyasztásért) és az Önkéntesközpont szervezésében érkezik az esemény.

A csereberére ajánlott könyvek értékét ugyanis nem pénzben, hanem valamilyen feladatban kell meghatározni. Az esemény meghirdetői példaként említenek pár ilyen feladatot: véradás, egy hónapnyi önkénteskedés, húsz ember megölelése, de igazából bármit ki lehet találni.

1010 Ways To Buy Without Money 2013. Join us!!!! from 1010 Ways To Buy Without Money on Vimeo.

A könyveket szeptember 24. és 29. között lehet bevinni a Mátyás király szülőházához, 16-19 óra között. A szervezők azt is elvállalják, hogy ha valakinek nincs ötlete “árra”, akkor segítenek néhány javaslattal.

A cserélgetést szintén a Mátyás-házban szervezik, október elsején 15 és 19 óra között.

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!