Think Outside The Box

Transindex rovatok


A Tusnádról | 3.6.2010

Székelyföld Kerékpáros Körversenye 2010

Július 11-25. között negyedik alkalommal szervezik meg Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, amely Románia egyik legrangosabb kerékpáros versenye a Román Körverseny mellett. A versenyt Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a Hargita Megyei Sportigazgatóság szervezi, a Hargita és Kovászna Megyei Tanáccsal, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Gyergyószentmiklós polgármesteri hivatalaival, valamint a Tusnád Ásványvíz RT-vel karöltve, aki egyben a verseny főszponzora is.

Tusnad PR

Az idei kiíráson 20 ország (Ukrajna, Moldova, Montenegró, Szlovákia, Bulgária, Görögország, Oroszország, Japán, Németország, Belgium, Norvégia, Törökország, Magyarország, Románia stb.) közel 130 kerékpárosának részvételére számítanak.

Ebben az évben egy nappal tovább tart a körverseny, amelynek 5 szakasza lesz az idén, mindegyik szakasz központja Csíkszereda lesz. Első alkalommal két helyszínen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön is megszervezik az amatőr kerékpárosoknak szóló versenyeket.

A körverseny első napján a mezőny Gyimesközéplok központjából indul, majd Csíkszeredán és Gyergyószentmiklóson áthaladva, 157 km-t tesznek meg.

Második nap, a körverseny háromszéki szakaszán a versenyzők Tusnádról indulnak, a Nyerges-tetőn és Kézdivásárhelyen át Sepsiszentgyörgyig tekernek, majd ugyanazon az útvonalon vissza Csíkszeredába. A szakasz 187 km hosszú. A harmadik szakasz, a “királyetap” a leghosszabb, 192 km-es.

A zárónapon két próbára kerül sor, egy egyéni időfutamra (14 km) és egy kritériumversenyre, amelyet Csíkszereda utcáin szerveznek.

Idén is partnere a körversenynek a Sportklub televízió, amely a verseny első három szakaszát felvételről közvetíti, az utolsó nap, vasárnap július 25-én pedig megpróbálják előben közvetíteni a verseny utolsó két szakaszát.

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!