Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.8.2013

IV. Tisza-túra: 45 természet és túrakedvelő vett részt

fotó: www.tiszaszentmarton.hu

A hétvégén került megszervezésre a IV. Tisza Túra az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti által, a Tisza egyik legszebb szakaszán.

A három napos rendezvényen összesen 45 természet és túrakedvelő személy vett részt, kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt. A túra péntek délután vette kezdetét, amikor is a résztvevők, ki kocsival, ki biciklivel Szatmárnémetiből elutaztak a Tisza partján fekvő Szatmárcsekére. A kerékpárosok 55 km-t tettek meg, több pihenőt is tartva egy szemet gyönyörködtető tájon keresztül.

Szombat reggel a rendelkezésre álló busszal elutaztak Tiszabecsre. Ott a szárazföldi járművet felváltotta a kenu. A nap folyamán 28 km-t tettek meg a résztvevők a Tiszán. Ezen a szakaszon ömlik a Túr a Tiszába. Az út folyamán a csapat több alkalommal is megállt fürödni a Tiszában vagy megpihenni a homokos part hűvösén. Az evezés folyamán megcsodálhatták a vidék gazdag madárvilágát. Láthattak jégmadarat, szürke gémet, bakcsót és partifecskét, a kanyargós Tisza partfalaiban. Estére visszaérkeztek a reggeli indulás helyszínére, Szatmárcsekére. Ahol a társaságot a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület meghívta egy finom bográcsgulyásra. Ezt követően tábortűz körül beszélgették át az estét.

Vasárnap a csapat ismét felkerekedett és evezet további 14 km-t a Tiszán, egészen Tivadarig. A kiérdemelt pihenőt követően ismét buszra szálltak a résztvevők és visszatértek szálláshelyűkre, ahonnan visszautaztak Szatmárnémetibe. A biciklisek számára ez ismét 55 km tekerést jelentett.

Mint azt Bartha Botond, a túra főszervezője elmondta: „a Tisza Túra negyedik alkalommal került megszervezésre, a Tisza egyik legszebb szakaszán, amely bővelkedik a pihenésre alkalmas homokos partokban. Az idei túra egy remek kikapcsolódási lehetőséget jelentet mindenki számára, aki szereti a vízi túrázást és a természetet.”

Forrás: közlemény

Címkék: ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!