Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.5.2010

A nagy felmérés: hány biciklis van Sepsiszentgyörgyön?

Annyi bizonyos, hogy jóval több, mint ahányan az esős idő ellenére végigvonultak a 60 ezer lakosú megyeszékhely utcáin május 28-án. A kerékpáros felvonulást sajnos az időjárás nem pártolta föl, így “csak” 700 biciklis indult el 17 órakor a Székely Mikó Kollégium épülete elől.

Tavaly több mint ezren voltak, ám ezúttal olyanok jöttek el, akik korábban hiányoztak, azaz a középkorúak és idősebbek. Idén kevesebb fiatal és gyerek volt; 2009-ben rengetegen voltak a fiatal korosztályból, mivel az iskolákat is bevonták a szervezésbe. Közrejátszhatott az is, hogy sportnapokat tartottak Sepsiszentgyörgyön, és a többi sportprogram elvonta a figyelmet a biciklis felvonulásról.

Bokor Zoltán szervező sikeresnek ítélte a kerékpáros felvonulást, nemcsak a nagy létszám miatt, hanem mert ezúttal a városháza is inkább felfigyelt a biciklis közlekedés problémájára. Konkrét lépések következnek Sepsiszentgyörgy bicikliútjainak kialakítása érdekében az elkövetkező két évben. Egy csíkszeredai szakembert kértek fel a bicikliút-hálózat megtervezésére, és a civileket is bevonták, kikérték a véleményüket az útvonalakkal kapcsolatban – mondta el Bokor Zoltán a TOTB kérdésére. Szeptemberben feltérképezték a város egyharmadát, hogy hol lehet kevés módosítással kerékpárutakat kialakítani a városban, ezeket hamarosan ki is jelölik.

A szervező több civil szervezet, magánszemély, vállalkozó széleskörű összefogásának tudta be a felvonulás sikerét, hozzátéve, hogy nem akarják, hogy bárki is kisajátítsa az akciót. A sepsiszentgyörgyi kerékpárosoknak hamarosan klubhelyiségük is lehet egy vállalkozó felajánlása révén.

Antal Árpád András polgármester is teker a többiekkel együtt az esőben (fotók: Vinczefi László)

>> Nézd meg, milyen, amikor ezren voltak: tavalyi videónk Sepsiszentgyörgyről >>

Címkék: , , , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Lőrincz András
    Közzétéve: 31.5.2010, 10:15 am

    Gratulálok a szentgyörgyieknek, hátha mi marosvásárhelyiek is megérjük ezt.

Szólj hozzá!