Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.7.2013

Ahol számít, ha ott vagyok: idén is lesz Szénafesztivál!


Fotó: a fesztivál Facebook-oldaláról

A verespataki Szénafesztivál idén augusztus 15-18. között kerül megrendezése. A bányanyitás ellen protestáló rendezvénysorozatot nyolcadik alkalommal szervezik meg civil szervezetek és önkéntesek közreműködésével.

Minden fellépő és előadó ingyen vállalja a szereplést, ennek megfelelően semmilyen programra nem kell belépődíjat fizetni. A koncertek mellett kiállítások, műhelymunkák, vetítések és különleges programok várják a látogatókat.

A Mentsük meg Verespatakot (Salvaţi Roşia Montană) kampány keretén belül a résztvevőket tájékoztatják az aranykitermelési projekt veszélyeiről, de a legfontosabb kérdéskör a település turizmusban, mezőgazdaságban és helyi vállalkozásokban rejlő fejlesztési lehetőségeinek megvitatása marad. A különböző műhelymunkák és megbeszélések kiindulópontja ezeknek a környezettudatos alternatíváknak a megvitatása.

A fesztivál zenei kínálata: Mushroom Story / Luna Amară / Rehab Nation / Norzeatic / Blanoz / IPR / Aria Urbană / Travka / The Others / Sky Swallows Challenger / Diamonds are Forever / ZadaR / Trei parale / Chimie / Shadowbox / Celalalte Cuvinte

A további programokról folyamatosan frissülő információk találhatók a Szénafesztivál honlapján, valamint Facebook-oldalán.

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!