Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.7.2013

Egy facsemete jár ráadásnak minden limonádé mellé: faültetési kampány Kolozsváron


Fotó: Daniel Y. Go via Flickr.com

Amennyiben délután a Karolina téri fák árnyékában hűsülünk Kolozsváron, érdemes a Camino étterem teraszát választani, ahol minden eladott limonádé árának a 20%-a a Tăşuleasa Társadalmi Alapítványhoz jut. Egy limonádé egy kiültetendő fát jelent Beszterce-Naszód megyében, máris szinte 400 facsemetegyűlt össze. A kezdeményezők reménykednek, hogy a limonádészezon lezárulásával, ősszel több ezer facsemetét ültethetnek ki a Tăşuleasa önkéntesei.

M.R.

Székely Anna, a Tăşuleasa elnöke a TOTB-nek elmondta, a kampány az étterem kezdeményezésére indult, ők ajánlották fel a segítséget. „Egy eladott limonádéból befolyó összegből már tudunk vásárolni egy facsemetét. A partneri hálózatunk bővítésén is gondolkoztunk, de valójában várjuk a jelentkezőket. Még más kolozsvári bárok és éttermek is érdeklődtek, jelenleg a Marty étteremlánccal van kialakulóban együttműködés, a Swimathon adománygyűjtő úszóverseny alkalmával is a mi ügyünkért úsztak.”

A facsemetéket nemcsak Beszterce-Naszód megyében ültetik majd el, mindez attól függ, hol kap helyet az alapítvány, és hol lesz több önkéntes. „Remélhetőleg a Kolozsváron összegyűlt támogatást a városhoz közel eső területeken fordíthatjuk vissza” – tette hozzá Székely.

Az Egy limonádét egy fáért kampány szeptemberben zárul. Remélhetőleg addig összegyűl legalább egy délutáni ültetéshez szükséges 4000 facsemete, ez mintegy 2 hektáros terület beültetését jelenti. Erre ősszel kerül majd sor, önkénteseket is szívesen látnak. Szeptember környékén érdemes az alapítvány Facebook-oldalát figyelni, az ültetés előtt egy-két héttel kihirdetik a helyszíneket és lehet önkéntesnek is jelentkezni.

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Aletta
    Közzétéve: 31.7.2013, 4:18 pm

    Tetszik az ötlet, szívesen támogatom néhány limonádéval. Honnan tudhatjuk meg, hogy melyek a kampányban részrvevő bárok, teraszok? 🙂

Szólj hozzá!