Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 18.7.2013

Vegetáriánusoknak nyílt szupermarket Bécsben


Illusztráció: epsos.de/flickr

A húsmentes táplálkozás híveit kiszolgáló szupermarket nyílt július 18-án Bécsben. Ez lesz az első olyan üzlet Ausztriában, amelyet teljes egészében a vegetáriánusok igényeire szabtak – mondta el Stefan Maran alapító és többségi tulajdonos.

Az EVANA európai vegetáriánus szövetség adatai szerint Bécsben mintegy 15 ezer, Ausztriában 40 ezer vegetáriánus él.

A Maran Vegan választéka több mint négyezer termékre terjed ki, a gyümölcstől és zöldségtől kezdve a szójából készült “marhahús-szeleten”, a jamszgyökérből készült “óriásgarnélán” és a tojásmentes majonézen át a kozmetikumokig és mosószerekig.

Az alapító, Stefan Maran neve ismerősen cseng az osztrák fővárosban azok előtt, akik a természetes alapanyagokat részesítik előnyben. Az idén 60 éves vállalkozó az 1990-es években alapított egy bio vegyesbolt-hálózatot, ebből a vállalkozásból azonban két éve visszavonult és eladta azt egy német hálózatnak, saját elmondása szerint azért, mert az üzlet “túl nagyra nőtt”.

Az új üzletben az áruk 75%-a biotermék, a zöldségek és gyümölcsök pedig kizárólag ökológiai gazdálkodásból származnak. Az üzletpolitikában igyekeznek a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartani, ezért ha csak lehet, nem vásárolnak Európán kívülről árut, hogy csökkentsék a szállítással keletkező “ökológiai lábnyomot”. A termékek harminc százaléka Ausztriából és nagy része Európából származik.

Forrás: MTI

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!