Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 27.6.2013

Margittán rajtol az 50. Romániai Kerékpár Körverseny

Az idén július 1-e és 6-a között, 50. alkalommal kerül megrendezésre a Romániai Kerékpár Körverseny. A 2012-ben megrendezett körverseny Margittán ért véget, idén a startnak fog helyet adni a Berettyó-menti település. A körversenyt megelőzően Margittán lesz megrendezve a második margittai futam, a Bellotto cég szervezésében, tájékoztatott Salamon Sándor, a cég igazgatója.

A június 30-án rendezendő gyorsasági versenyen helyi és magyarországi csapatok fognak részt venni, a Margitta – Ottomány – Margitta útvonalon, amely mintegy 32 km-es szakasznak felel meg. A futam délelőtt 11 órakor indul a Tudor Vladimirescu (Kis) utca elejéről (a bíróság épülete elől). Ezt követően 14 órától veszi kezdetét, a Romániai Kerékpár Körverseny részét képező gyorsasági csapatverseny, amelyen országonként hét versenyző áll rajthoz, s amely az Ottomány – Margitta 16 km-es útvonalon fog lezajlani.

A körverseny hivatalos rajtja július 1-én, hétfőn lesz Margittán, 11 órai kezdettel, s az első szakasz a Margitta – Érmihályfalva – Nagykároly – Szatmárnémeti – Nagybánya, 168 km hosszúságú útvonalon zajlik. A túra eredetileg tervezett szakasza a Margitta – Berettyószéplak – Zilah – Kolozsvár útvonalon indult volna, ám a Margitta – Szilágy megye határa közötti útszakasz katasztrofális helyzete miatt a szervezők kénytelenek voltak útvonalat változtatni. Továbbá, mivel a Kolozsvárt érintő szakaszban a kolozsvári önkormányzat nem volt partner, ezért a túra egész Kolozs megyét elkerüli majd. A DN 19B jelzésű Székelyhíd – Margitta – Berettyószéplak – Szilágynagyfalu közötti útszakasz felújítása érdekében Cseke Attila parlamenti képviselő interpellált már Dan Șova infrastruktúra-projekteket koordináló miniszternél, ám hiába.

A verseny további szakaszai:

– július 2: Szászrégen – Szováta – Székelyudvarhely – Csíkszereda – 140 km.
– július 3: Almásmező (Bicaz) – Karácsonkő (Piatra Neamţ) – Roman – Szépvásár (Târgu Frumos) – Botosani – 198 km.
– július 4: Botosani – Szépvásár (Târgu Frumos) – Jászvásár (Iaşi) – Vászló (Vaslui) – 189 km.
– július 5: Vászló (Vaslui) – Barlád (Bârlad) – Tekucs (Tecuci) – Galac – 188 km.
– július 6: Bodzavásár (Buzău) – Urziceni – Bukarest – 134 km.

Az országos körverseny főszervezője a Román Kerékpárszövetség, egyik fő támogatója és partnere pedig a margittai illetőségű biciklifelszereléseket és sportruhákat gyártó Bellotto vállalat. A cég igazgatója, Salamon Sándor elmondta, hogy a körverseny szervezésébe helyi szinten mintegy 65 ezer lejt fektettek, ebből 15 ezer lej a Bihar Megyei Tanács hozzájárulása, míg 8 ezer lejt a margittai önkormányzat utalt ki a rendezvényre. Segítséget kaptak a körzet parlamenti képviselőjétől Cseke Attilától is.

Az 50. alkalommal megrendezésre kerülő Romániai Kerékpár Körversenyen több mint 250 versenyző áll rajthoz, Európa és Dél-Amerika 16 országából. Már jelezték részvételüket Argentína, Uruguay, Ecuador, Spanyolország, Olaszország és Magyarország biciklistái is.

A körversenyt élőben közvetíti majd a Román Televízió és több országos televízió és rádiótársaság is beszámol róla.

Forrás: közlemény

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!