Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.6.2013

Biodiverzitás Napok a Túrmentén: ismerd meg az élővilágot és a kutatási módszereket!

Az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti, az E-Consult Egyesülettel partnerségben első alkalommal rendezi meg a Túr Menti Védett Területeken a Biodiverzitás Napokat július 5-6-án, Túrterebes-Szőlőhegy közelében.

A Biodiverzitás Napok célja felmérni egy adott terület biológiai sokféleségét. A rendezvény külföldi mintára valósul meg, a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia támogatásával.

Az eseményen több szakterület kutatói lesznek jelen és mérik fel a szakterületükhöz tartozó élőlényeket. Az adatok összesítését követően egy letisztult képet kaphatunk arról, hogy a vizsgált két négyzetkilométeres mintaterületen mennyire gazdag az élővilág.

A Túr Menti Védett Területeken a következő élőlénycsoportokat figyelik majd meg: madarak, denevérek, vidra és kisemlősök, kétéltűek és hüllők, halak, rovarok, valamint növények. A célterületet két napon keresztül fogja vizsgálni egy 15 főből álló kutatói csoport.

Az esemény nyitott bárki számára, aki szeretné megismerni ezeket a területeket vagy a kutatási módszereket. A résztvevőket kisebb csoportokban körbevezetik a célterületen, érintve a kutatási pontokat, ahol egy specialista bemutatja a felmérés során használt eszközközöket, módszereket és a különböző fajok ismertető jegyeit. További információk a matyas@eke.ro e-mail címen igényelhetők.

Forrás: közlemény

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!