Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.6.2013

Voltál már a Kőlik-barlangnál? Újabb biciklitúra a Nemere Útján

Június 30-án reggel 9 órától a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület biciklitúrát szervez Kézdivásárhelyről a Nemere Útján. Útvonal: Kézdivásárhely – Sárfalva – Ozsdola (Kőlik barlang) – Hilib – Gelence – Szentkatolna – Kézdivásárhely.

Az egynapos kerékpártúra érinti az ozsdolai Kőlik-barlangot. Bárki bemászhat a kb. 45 m hosszú, földrengés révén létrejött barlangba, ha visz magával fejlámpát vagy bármilyen más világító eszközt. A 14 éven aluli gyermekek csak írásos szülői engedéllyel jöhetnek a 40 km hosszú kerékpártúrára (ezzel kapcsolatos formanyomtatvány igényelhető a zoldnapegyesulet@gmail.com e-mail címen). Érdeklődni, jelentkezni Ráduly Attilánál (0766 611066) lehet. Indulás a Sinkovits Stadion elől.

A Nemere Útját a kivitelezők partnereikkel karöltve azzal a céllal hozták létre, hogy feltárja és ismertesse Felső-Háromszék természeti- kulturális értékeit és hagyományait. Az útvonal 30 ásványvízforrást és 78 kiemelkedő épületet érintve 230 kilométeren át vezet végig Kézdiszék és Orbaiszék mintegy 50 településén. A zöldek a rendszeresen megszervezett kerékpártúrák által a vidék ismertté tételét és az út konkrét használatát szeretnék elérni.

Forrás: közlemény

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!