Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 7.6.2013

Kerékpáros felmérés – Románia az utolsó előtti

IMG_3960
Fotó: Tonio Bruère via Filckr

Az Európai Biciklisek Szövetsége (ECF) egy kerékpáros infógrafikában hasonlítja össze az EU-tagállamokat kerékpározás szempontjából. Az északi tagállamok vannak a dobogós helyeken, így Dánia, Hollandia és Svédország, ahogy pedig haladunk kelet felé, egyre csak csökkenek a pontszámok, Románia az utolsó előtti. A teljes lista itt.

A kerékpáros barométer több szempont alapján méri fel az országokat: hány ember használja a biciklit mindennapi közlekedési eszközként, mennyire biztonságos a kerékpározók számára az adott ország, hány kerékpárt vesznek meg a tagállam lakosai egy évben, mennyire népszerűek a biciklis túrák és milyen mértékben támogatják és képviselik a kerékpárosok érdekeit?

A megadott kritériumok alapján csupán Málta múlta alul Romániát, ugyanakkor meglepő módon nem a biztonság miatt kapta a legkevesebb pontot az országunk (7 pont), hanem a biciklis képviselet (1 pont) és a kerékpáros turizmus (3 pont) miatt. Ugyanakkor a legjobban a mindennapi biciklizők terén teljesítettünk (14 pont).

Forrás: ecf.com

Címkék: ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!