Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 31.5.2013

Több zöldterületet a gyermekeknek: piknikes tiltakozás a Györgyfalvi-tónál

Az SOS Györgyfalvi-tó mozgalom gyereknapi piknikre hívja a kolozsvári családokat. A június 1-jén megrendezésre kerülő eseménnyel a Györgyfalvi-tó körüli autósforgalom ellen tiltakoznak az akció támogatói, valamin a terület városi zöldövezetté nyilvánításának a fontosságára hívják fel a figyelmet.

A gyermeknapi pikniken a Györgyfalvi-tó körül lehet letelepedni, de a 11 órai kezdéskor már le lesz zárva a forgalom, és két óra erejéig nyugodtan szaladgálhatnak a gyereket, vagy rajzolhatnak az aszfaltra. A szülők pedig a Györgyfalvi-tavak körüli területek lehetséges rendezési terveit is megtekinthetik a Cărturești könyvesboltban. Részletek az esemény Facebook-oldalán.

A szervezők azért pont gyermeknapkor tiltakoznak a terület jelenlegi kihasználása ellen, mivel úgy gondolják, hogy a kolozsvári gyerekek sokkal több olyan területet érdemelnek, ahol biztonságosan eltölthetik szabadidejüket. Ezekből a zöldövezetekből minden tömbháznegyedben hiány van, első lépésként ezzel a tiltakozással szeretnék felhívni a problémára a városvezetés figyelmét.

Forrás: közlemény

Címkék: , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: SOS Györgyfalvi-tavak: civil alternatíva kéne a Julius Park elnevezésre » Think Outside The Box
    Közzétéve: 21.6.2013, 1:49 pm

    […] Györgyfalvi-tó mozgalom folyamatosan tiltakozik az első tó körüli forgalom miatt, illetve a Julius Mall rendezési terve ellen. A bevásárlóközpont vezetése ugyanis olyan módon parkosítaná a területet, hogy fel tudjon […]

Szólj hozzá!