Think Outside The Box

Transindex rovatok


The Caveman Project | 21.5.2010

Hatalmas botrány!*

Ééés, kedves hölgyek, urak! Bár nem volt részem alkalmazkodási időszakban, mint ahogyan azt „barlangnaplóm” egyik hozzászólója sugallta, betartottam a szavam, és lemértem zuhanyzásaim idejét. És az jutott eszembe, hogy versenyt kellene indítani. Díjak, minden nélkül. Csupán caveman-i büszkeségből.

Serban-Miron Copot

A történelemben először a férfiak azon versenghetnek, hogy kinek rövidebb 🙂 vagyis ki tölt kevesebb időt a zuhany alatt (a víz hideg, így másra nem is gondolhatnánk). Én magam lemértem a zuhanyzás teljes időtartamát (tZ) és azt az időt, amikor valóban használom a vizet (tVíz). Első nap: (tZ) 4,46 perc; (tVíz) 2,23 perc. Második nap: (tZ) 4,31 perc; (tVíz) 2,19 perc. Harmadik nap: (tZ) 4,14 perc; (tVíz) 2,15 perc. Némely olvasó számára ez a felsorolás idegesítő lehet, ezért bocsánatot kérek, de az ígéretemet be kell tartanom. A hozzászólóktól is várom a véleményeket erről a cave-versenyről; plusz pont jár a hidegvizeseknek.

De hagyjuk a versenyt, és nézzük, mi lett a múltkori bejegyzés eredménye. Elolvastam a hozzászólásokat és rengeteg ötletet adtatok. Már kipróbáltam a túrós-tejfölös puliszkát, meg akarok barátkozni a szója-rántott hússal, de látnom kell a receptet először. Fő a paréjleves, de be kell vallanom, hogy még mindig a húsra gondolok. Még várok egy darabig. Újabb kérdésem van: ha feladom és elkezdek halat zabálni, mondjam el, vagy szépen hallgassak róla, hogy ne csorbuljon a caveman-becsület? Magor, a te véleményed nem számít, mert szubjektív vagy. Ha-ha-ha. Már látom, hogy addig kínlódom és nyavalygok, amíg eltelik a négy hét. Ki tudja.

Nos. Remélem, nem esik az egész projekt ideje alatt, de az előrejelzések nem fényesek 🙂 Szerdán levezettem egy rádióadást a radio3net.ro-n és este 8-9 között végig vizes nadrággal ültem, annak ellenére, hogy volt rajtam esőköpeny. A Regie környékétől a Berthelot hotelig egyetlen biciklistával találkoztam. Szomorú este volt…

Éppen Leonardo DaVinci életrajzát olvasom Michael White amerikai szerzőtől, aki elég érdekesen rajzolja meg, és eddig még nem sikerült megismernem a firenzei zseni valódi jellemét, a szerző szubjektivizmusától elvonatkoztatva sem. Személyes dokumentumok és levelek egész sorát mutatja be, és bevallom, hogy a figyelem, amit DaVinci szexuális életének, és az ebből fakadó pszichoanalízisnek szentel, engem nem nagyon fogott meg. A könyvet egy barátomtól kaptam, aki egy újsággal együtt szerezte be.

Várom a további hozzászólásokat.

És hogy mi köze a címnek a bejegyzés tartalmához? Olvasd alább:

*Mr. Caveman fogadásokba bonyolódott. Fogadott egy baráttal arról, hogy mennyire fontos a bombasztikus cím és az olvasóra gyakorolt hatása a publicisztikai szövegekben. Nyilván azt fogjátok mondani, hogy ez fontos, a hülye is tudja, hogy így van, de mi egyszerűen ki akarjuk próbálni, már csak a kísérlet izgalma miatt. Legközelebb valami banális címmel közöljük az anyagot, és megnézzük a nézettségbeli különbségeket. Nem atomfizika ez, de legalább eddzük magunkat. A tévé nem megy, az agy dolgozik, és mért ne próbáljam ki. Stay tuned.

A bejegyzés eredetije a Hotnews TOTB-n itt olvasható. Fordította: Rácz Tímea

Címkék: , , , ,

2 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: csongormeister
  Közzétéve: 25.5.2010, 12:06 pm

  +1 klikk, csak a bombasztikus cím miatt 🙂
  (a cikket azért elolvastam)

 2. A hozzászólás szerzője: V10R1C4
  Közzétéve: 25.5.2010, 9:43 pm

  Ez a cím…:D mint egy komoly reklámszakember;) be is találtam! De a többi is jó, hajrá!

Szólj hozzá!