Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 14.5.2013

24 órás biodiverzitás-felmérés a Szénafüveken

A Zöld Erdély Egyesület interaktív biodiverzitás-felmérést szervez a Kolozsvári Szénafüvek Természetvédelmi Területeken. A május 18-19-én szervezett akció célja minél több növény- és állatfaj terepi meghatározása 24 óra alatt.

A rendezvényre minden biológust és természetbarátot szeretettel várnak. Az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a különböző biológus szakemberek munkáját, megismerhetik a védett terület különleges élővilágát. Ugyanakkor kiváló lehetőség egy sajátos hétvégi kirándulásra, ismerkedésre, nem csak az emberekkel. Aki fajmeghatározáshoz nem ért, az területtisztításban, információs táblák javításában, helyszíni szervezési munkákba csatlakozva vagy fényképezéssel is sokat segíthet.

Szervezett indulás szombat reggel 9 órakkor a kajántói út elejéről (REAL áruház mellől, a Zöld Béka nevű kocsma elől). A résztvevők jöhetnek sátorral a rendezvény teljes idejére, vagy csatlakozhatnak bármikor néhány órára. Szombat este a szervezők tábortüzes bográcsgulyással vendégelik meg a résztvevőket.

Szervezi a Zöld Erdély Egyesület a „Kolozsvári Szénafüvek – egy elfelejtett kincs” projekt keretében, a Polgártárs Alapítvány és a MOL Románia támogatásával; kiemelt partnerek az Enviro Scientia Egyesület (a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Környezettudomány Tanszékének háttérintézménye) és az Apáthy István Egyesület (a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Biológia Karának háttérintézménye).

További infó A Biodiverzitás Napja Facebook-esemény oldalán

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!