Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 11.5.2013

Kolozsvári Szénafüvek lencsevégen: fotóverseny a Madarak és Fák Napja alkalmából


Szénafüvek. Fotó: Környezettudomány Tanszék Sapientia

Tematikus fotóversenyt hirdet a Zöld Erdély Egyesület a Madarak és Fák Napja alkalmából. Céljuk a Kolozsvári Szénafüvek Természetvédelmi Területek biodiverzitásának megörökítése és népszerűsítése.

Az immár mintegy évszázada május 10-én ünnepelt Madarak és Fák Napja a természet védelme iránti elkötelezettséget hivatott szolgálni. Egy nap az évből, amikor többen és jobban felfigyelnek a természetre és védelmének fontosságára. Ugyanakkor egy nap nem elég, minthogy nem elég az aláírásunkkal támogatni a trópusi esőerdők védelmét, amennyiben az év többi napján semmit sem teszünk és a közvetlen közelünkben lévő természeti értékekre nem figyelünk. Ebben a szellemiségben kívánja most felhívni a kolozsváriak figyelmét a Zöld Erdély Egyesület a Szénafüvek Természetvédelmi Területekre, fotóversenyt hirdetve.

A „Biodiverzitás lencsevégen” címmel meghirdetett fotóversenyre bárki benevezhet, a Kolozsvári Szénafüvek Természetvédelmi Területeken készített fotókkal. Egy pályázó egytől legfeljebb 18 képig terjedő albummal jelentkezhet. A fotók készülhetnek fajokról, élőhelyekről, életközösségekról vagy akár a jellegzetes tájról.

Nevezési határidő június 10. A fotókat, albumokat, a szerző nevének és elérhetőségeinek megjelölésével, az egyesület címeire várják: office@greentransylvania.ro, greentransylvania@yahoo.com.

A beküldött fotók az egyesület közösségi oldalán kerülnek nyílt versenyeztetésre. A július 10-ig legtöbb szavazatot és megosztást begyűjtő fotó, valamint album szerzői egyenként 100 lejes jutalomban részesülnek. A Zöld Erdély Egyesület fenntartja a jogot, hogy a beküldött alkotásokat a szerző megjelölésével falhasználhassa a védett terület népszerűsítéséhez. Az alkotásokból fotókiállítás készül Kolozsváron.

„Nem az a célunk, hogy professzionális fotóversenyt szervezzünk. Azt szeretnénk, hogy a fényképek segítségével minél több kolozsvárinak megmutathassuk a Szénafüvek szépségét, értékeit. Ezért, a lehetőségeinkhez mért jelképes dijjazástól függetlenül, kérjük minden természetjáró fotográfus segítségét és előre is köszönjük alkotásaikat, amellyekkel hozzájárulnak e kolozsvári természetvédelmi kincs népszerüsítéséhez és megőrzéséhez” – nyilatkozta Kovács Zoltán Csongor programkoordinátor.

>> Az esemény Facebook-oldala >>

Forrás: közlemény

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!