Think Outside The Box

Transindex rovatok


The Caveman Project | 18.5.2010

Én, a zen, én, a kemény, én, a caveman – és a gyomor beszélt

Fotó: churl/flickr.com

Wooooow, el vagyok képedve! Rájöttem, hogy én is csak egy két lábon járó haspók vagyok. Ismerős? Eddig a vegetáriánusokra csak úgy tekintettem, mint akik a tömegtől eltérő étrendet akarnak, szeszélyesek, vagy csak egyszerűen egészségesebben akarnak meghalni, esetleg a Caveman-projekthez hasonló megpróbáltatáson esnek át, amely által jól berögződött elvek óvnak meg a fogyasztói káosztól, de közelebb visznek egy dogma nyugalmához, életmódhoz. Attól függetlenül, hogy mi miatt döntenél a vegetarianizmus mellett, be kell vallanom, hogy nagy erőfeszítésbe kerül megválni húsevő felünktől.

Serban-Miron Copot

Habár nagy rajongója vagyok a tavaszi zöldségeknek, és imádom a spenót- vagy labodalevest, a csalánt, a zöldhagymát, fokhagymát, retket, salátát, hmmm… kellene egy kis hús is.

A koncerteken üvölt a gyomrom, a biciklin üvölt a gyomrom, mindenhol bosszant a gyomrom. A gyomrom fog irgalomért könyörögni! Legalább halat akarok enni! Hazai halat! Megerőltetem magam, és szükségem van a húsra. Ismeritek az UNU és George Nicolescu számát: „Húsra is szükségünk van?” Nem tudom feladni húsevő énemet. Bocsássatok meg ezért.

Kikapcsolt tévé mellett kóstolgatok egy könyvet órákig, a nyomtatott sajtót egy-egy barátom válla fölött olvasom el. Kimondottan „élveztem” az esőt biciklin ülve, a hétfő esti hideget fagyott ujjaim is élvezték.

A zuhany? Csodás élmény! Bárcsak Görénynek, és nem Hiénának hívnának a csapatban, csak ne kellene ennyi hideg zuhanyt kibírni. Azt terveztem, hogy lemérem az idejüket, lássuk, hogy teljesítek. Most biztos azt mondjátok, hogy nyugtatóra lenne szükségem, mert nyilvánvalóan a kétségbeesés környékez, de… én nyugodt vagyok. Zen, keménygyerek, caveman.

Mégis (és itt köszörülöm a torkom) nem gondoljátok, hogy bár egy héten egyszer ehetnék halat? Tudom, hogy rinyálok, de „the real caveman” is evett husikát! Magor, mit szólsz?

Ígérem, le fogom mérni a zuhanyidőt. Becsszó. Kezem a szívemen, esküszöm, nem vagyok valami disznó politikus!

Köszönet mindazoknak, akik szorítanak nekem, de az a baj, hogy kevesen váltak valamennyire is caveman-né, és el is mesélik… Bátorítani kellene őket. Nos, végezzünk egy gyakorlatot erről, szóljatok hozzá ehhez a két témához: időmért zuhany (legalább a vicc kedvéért), és a halétel engedélyezése. 🙂

A bejegyzés eredetije a Hotnews TOTB-n itt olvasható. Fordította: Rácz Tímea

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!