Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 6.5.2013

Székelyföldön nem jelentenek komoly problémát a méhek számára a rovarirtó szerek

Fotó: Wikimedia Commons

Székelyföldre nem jellemző az ipari mezőgazdaság, és a méhek többnyire vadvirágokról gyűjtik a mézet, ezért az itt élő méhpopulációkat kevésébé fenyegetik a rovarirtó szerek. Lázár Tibor méhész szerint a méheknek azonban egyre nagyobb kihívást jelent a klímaváltozás, és a forró, száraz nyarak.

Erdély FM

Múlt héten az Európai Bizottság betiltott három rovaritó szert, amelyek veszélyeztetik a méheket. Ennek kapcsán a Geodában a méhek ökológiai szerepéről volt szó, illetve arról, hogy milyen veszélyek fenyegetik a méhpopulációkat Romániában, és hogy miért jó mézet fogyasztani. A témáról Lázár Tiborral, a Hargita Megyei Méhész Egyesület elnökével beszélgettünk.

A műsorból azt is megtudhatjátok, hogy hogyan lehet zöld egy esküvő.

Hallgasd meg a műsort itt:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Elfogadta az Európai Bizottság a neonikotinoid rovarirtó szerek betiltását » Think Outside The Box
    Közzétéve: 24.5.2013, 2:32 pm

    […] Korábbi írásaink a témában itt és itt érhetők el >> AKPC_IDS += "22281,";AKPC_IDS += "22281,";AKPC_IDS += "22281,";AKPC_IDS += […]

Szólj hozzá!