Think Outside The Box

Transindex rovatok


A Tusnádról, Aktualitás | 16.4.2013

Nagy Olt-takarítási akció Hargita megyében

A Föld napja alkalmából a Tusnád Ásványvíz Rt., a Hargita Megyei Vízügyi Hatóság, az Eco–Csík és az Ave Huron kft. április 19-én takarítási akciót szervez az Olt folyó Hargita megyei vízgyűjtő medencéjében. Az akció célja a kézzelfogható eredményen túl a figyelemfelkeltés és a környezettudatos életmódra való nevelés.

A szervezők az akcióba be szeretnék vonni a következő települések önkormányzatait, iskoláit és ifjúsági szervezeteit: Balánbánya, Csíkszentdomokos, Csíkkarcfalva, Szenttamás, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Csíkrákos, Csíkszépvíz, Csíkszentkirály, Csíkpálfalva, Csíkszentlélek, Csíkcsicsó, Madéfalva, Csíkszereda, Csíkszentkirály, Csíkszentimre, Csíkszentsimon, Csíkszentmárton, Csíkkozmás, Kászonaltíz, Csíkszentgyörgy, Tusnád község, Tusnádfürdő, Szentegyháza, Lövéte, Homoródszentmárton, Oklánd, Kápolnásfalu és Homoródalmás.

A gyűjtéshez szükséges műanyagzacskók egy részét a csíkszentsimoni Hebo Plast kft. fogja biztosítani, az akció alatt begyűlt hulladékokat az Eco-Csík és az Ave Huron kft. fogja elszállítani és a csíkszeredai részen a diákok elszállítását és visszaszállítását a Csíki Trans kft. fogja biztosítani.

Jelentkezni április 17-ig a polgármesteri hivataloknál, valamint a julianna.miklos@dao.rowater.ro vagy a csaba.voloncs@tusnad.com e-mail címeken lehet.

Forrás: közlemény

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!