Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.3.2013

51 projektet támogatnak a Zöldövezet program keretében

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány közös Zöldövezet programja összesen 51 pályázatot támogat 2013-ban, mintegy 627.000 lejjel – áll a szervezők közleményében. Köztük van a Zöld Székelyföld Egyesület, a Korond-Parajd Természetvédelmi Területeket gondozó Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság, a tusnádi ACCENT Geoökológiai Szervezet, a Zöld Erdély Egyesület, a gyergyói Amőba Öko Központ vagy a baróti Elveszett Világ Természetvédelmi és Barlangászati Egyesület is.

A Zöldövezet program Városi zöldövezetek kialakítását/felújítását célzó kategóriájában a program elbírálóbizottsága 86 pályázat közül választotta ki a 27 nyertes projektet. Ezen projektek keretében a nyertes civil szervezetek iskola- és óvodaudvarokat, közparkokat, gyerekelhelyező központok udvarát alakítják át 21 városban az ország számos megyéjében (Fehér, Arad, Bukarest, Kolozs, Kovászna, Hargita, Temes stb.). A nyertesek listája .pdf-ben letölthető innen.

A Védett Területekre vonatkozó komponens keretében mintegy 81 projekt érkezett, amelyből 24 nyert támogatást. Itt egy projekt esetében a maximálisan megpályázható összeg 20.000 lej volt, a nyertesek pedig Junior Ranger-tevékenységekre, tanösvények kialakítására, a Rezervátum Napja, a Biodiverzitás Napja, kiállítások és látogatóközpont megszervezésére kaptak támogatást. A Védett Területek kategóriában jóváhagyott projektek az ország 13 megyéjében zajlanak le. A nyertesek listája .pdf-ben letölthető innen.

“Az idei év beérkezett pályázatainak elbírálása után bátran kijelenthetjük, a program eddigi történetének legjobb kiírásáról beszélünk, már ami a pályázatok minősőgét, igényességét és kreativitását illeti. Külön öröm számomra az olyan projektek megjelenése, melyeken keresztül bizonyos védett területek elérhetővé és látogathatóvá válnak hátrányos helyzetű személyek, például mozgássérültek számára is” – mutatott rá Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója.

”Örvendünk, hogy az idén is ilyen nagyszámú pályázat érkezett a kiírásra, mert ez a természetvédelmi területek és a városi zöldfelületek iránti aktív érdeklődést mutatja” – hangsúlyozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Forrás: közlemény

Címkék: , , , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!