Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.3.2013

Április 4-én országos tüntetések lesznek a palagáz-kitermelés ellen

Több mint 20 városban készülnek tüntetni a romániai palagáz-készletek hidraulikus repesztéssel történő kitermelése ellen április 4-én.

Az eddig csatlakozó városok: Bukarest, Bârlad, Gyulafehérvár, Arad, Szeben, Brassó, Târgu Neamț, Mangalia, 2 Mai, Călărași, Piatra Neamț, Slatina, Galac, Temesvár, Nagyvárad, Iași, Buzau, Costinești, Buziás, Kolozsvár, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea.

A demonstráció szervezői kérik az illegálisan több cégnek (többek közt a Chevronnak, az East West Petroleumnak és a Clara Petroleumnak) kitermelési engedélyt adó kormányhatározatok visszavonását Dobrudzsa térségében, Vaslui, Bihar, Arad és Temes megyében. Kérik a hidraulikus repesztéssel történő kitermelés törvény általi betiltását, környezeti és hatástanulmányok készítését. Minden résztvevő városban petíciót adnak le a prefektúrákra.

Ellenzik a romániai törvénykezések megváltoztatását az állampolgárok érdekei rovására, bírálják a magaskorrupciót, harcolnak egy egészségesebb környezetért, az élethez és egészséghez való jogért, az állampogárok korrekt tájékoztatásáért. Az összes tüntetést országosan összehangoltan szervezik, önkéntesekkel, több mint 80 civil szervezet részvételével.

Forrás: totb.ro

Címkék: , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: A környezetvédelmi miniszter szerint engedélyezni kellene a palagáz-kutatásokat » Think Outside The Box
    Közzétéve: 2.5.2013, 10:29 am

    […] hidraulikus repesztéssel történne – mondta a miniszter. A technika alkalmazása ellen országszerte tiltakoztak, főként az érintett településeken, de nem csak. A palagáz-kitermelés környezetvédelmi […]

Szólj hozzá!