Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 27.3.2013

Rowmania: fedezd fel Románia vizeit kenuval!


A kenus szabadidőközpont látványterve

Ivan Patzaichin, a többszörös olimpiai és világbajnok kenus új célt tűzött ki maga elé. A természetben való aktív időtöltést promoválja, és az általa kedvelt sport szeretetét osztaná meg főként a városi fiatalokkal.

M.R.

Az Ivan Patzaichin – 23 mérföld Egyesület és az Országos Vízügyi Hatóság közös célkitűzése felhívni a figyelmet a romániai vizek védelmének a fontosságára, és felkelteni az érdeklődést az ökoturizmus iránt. Ez év májusáig egy információs irodát hoznak létre a Bukaresti Nemzeti Könyvtárban, és a könyvtár előtti Dâmboviţa-folyószakaszon egy kenus szabadidőközpontot létesítenek – jelentették be egy bukaresti sajtótájékoztatón.

A másik közös projekt a Fedezd fel Rowmániát – azaz 10+1-es kenus evezőversenyek szervezése az ország minden nagyvárosában. Ilyen minifesztiválokra kerülne sor az erdélyi városokban is május-augusztus között (többek között Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Nagyváradon és Temesváron). A nyertes csapatok részt vehetnek a végső megmérettetésen, amelyre augusztus 31. és szeptember 1. között a tulceai Nemzetközi Evezősversenyen kerül sor.


Ivan Patzaichin

„Románia olyan kivételes ajándékkal van megáldva – hihetetlen vízhálózattal -, amelyet nem igazán tudunk megfelelően kezelni. Ezen szeretnénk változtatni” – nyilatkozta a TOTB-nek Ivan Patzaichin. A sportoló úgy gondolja, hogy a Rowmania típusú versenyek segítenek az embereknek újra közel kerülni a természethez, hogy ezáltal igazán értékelni és megóvni akarják azt.

Címkék: , , , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: B. Eszter
    Közzétéve: 27.3.2013, 2:14 pm

    Ivan Patzaichin, ez a neve, 2 helyen is elirtatok.

Szólj hozzá!