Think Outside The Box

Transindex rovatok


The Caveman Project | 12.5.2010

Az új Caveman – videóval

Az új Caveman nem lepődik meg, ha az utcán valaki meglátja, és kiabálni kezd. No nem azért, mert ijesztően néz ki, hanem mert egy olyan együttesben énekel, amely néhány figyelemreméltó eredményt ért el a román zenei piacon. Énekes, környezetvédelmi aktivista, rádióműsora is van, és keddtől elkezdte a Caveman-programot – hideg zuhannyal együtt. Lássuk, meddig bírja.

Csibi Magor

Serban Copot, avagy a “Hiéna”, ahogyan a rajongói ismerik, a Caveman Project új áldozata.

Több okból is gondoltam éppen rá. Amellett, hogy ismert ember és ha mellette sétálsz az utcán, éneklő lányok ugranak eléd a semmiből, a környezetvédelem is érdekli. Még Brüsszelben ismerkedtünk meg, amikor még tagja voltam az EP Környezetvédelmi Bizottságának, ő pedig az Európai Bizottság klímaváltozási nagykövete volt.

Amikor kitaláltam a Caveman-projektet, képzeletemben ő volt az első “barlangember”. Ő azonban nem osztotta a lelkesedésemet. És nem azért, mert éppen január volt, hanem mert sűrűn koncertezett az Animal X-szel, és nem látta be, hogyan mondhatna le teljesen az autóról. Emellett kétségei is voltak afelől, hogy egy ilyen spártai programot véghez lehet vinni a nagyvárosban.

Az ötlet maga tetszett neki, de azt mondta, találnunk kell másvalakit, aki elkezdené. Én pedig annyit kerestem, míg saját magamnál kötöttem ki. Csak így lehettem biztos abban, hogy valaki végigcsinálja, és nem un bele már a közepén. Serban közelről látta a kísérletet és ismeri minden nehézségét. Viszont folyton azt hajtogatta, hogy nem vág bele olyasmibe, amit nem tud száz százalékos pontossággal követni. Múlt héten azonban elkaptam a lakásán, és azt mondtam, addig nem mozdulok, míg nem egyezik bele, hogy ő legyen az új Caveman. Tudtam, hogy hetente hat koncertjük van, és emiatt nehezebb, de pont ezért ideális szereplő.

Végül elkezdtünk beszélgetni, és sikerült kompromisszumot kötni. Eldöntöttük, hogy pontosan követi a szabályaimat, viszont koncertek esetén kevésbé leszünk szigorúak. Vagyis koncertre elmehet autóval, az együttessel együtt, és fehér ingeit moshatja géppel az előadásokra. Ezenkívül minden marad, ahogyan leírtam.

Nem lesz újdonság Serbant biciklivel látni, mert három éve többnyire így közlekedik városban. A hideg zuhany a katonai iskolára fogja emlékeztetni, ahol ez megszokott program volt. Húsevő, de nem annyira, hogy egy hónap alatt elvonási tünetei legyenek. Viszont biztosan nehezére esik lemondani a jó kis flekkenezésekről a csapattal.

Amikor megkérdeztem, hogy nem fél-e környezete reakcióitól, azt válaszolta: “Tudom, hogy furcsább vagyok, nem lesz nagy változás. Egyikünknek sincs SUV-ja. Meghatároztunk néhány, jóérzésre vonatkozó szabályt, hogy a román média “cocalar-hullámát” kissé ellensúlyozzuk.”

Alább megnézhetitek a Hotnews TOTB-tévé interjúját Gianina Corondannal és Serban Copottal:

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!