Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.2.2013

Legalább 250 fa életét mentették meg a sepsiszentgyörgyi iskolák


Fotó: Henning János

Közel 20 tonna újrahasznosítható hulladékot sikerült begyűjteni három iskolából a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a Tega Rt. köztisztasági vállalat közös akcióján.

Az Újrahasznosítás osztálya névvel indított iskolai szelektív hulladékgyűjtő verseny utolsó állomásán, a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban február 22-én a diákok több mint 9 tonna különválogatott csomagolóanyagot adtak le. Ez három áruszállító konténernyi papírt jelent és három szemetesautónyi pillepalack-, fém- és üvegrakományt.

>> Hogyan lesz a szemétből kincs? Helyszíni tudósítás >>

Az Újrahasznosítás osztálya címért és az ezzel járó főnyereményért, egy zebrapinty párért, harminckilenc osztály szállt harcba. A verseny győztese, a IV. D. osztály 1316 kilogramm újrahasznosítható hulladékot gyűjtött össze. A második díjat, a környezettudatosság jegyében összeállított ajándékcsomagot a II. A. osztályközössége érdemelte ki 1268 kilogramm ökoszeméttel.

A környezettudatos magatartásmódot népszerűsítő versenyt a város három legnagyobb iskolájában hirdették meg a szervezők: a Székely Mikó Kollégiumban, a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, valamint a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban díjazták az Újrahasznosítás osztályát. A három hulladékgyűjtő napon átvett, közel 20 tonnányi csomagolóanyag a Sepsiszentgyörgyön egy hónap alatt különválogatott és leadott szemét 40%-át teszi ki. Ha pedig azt vesszük figyelembe, hogy egy tonna papír újrahasznosításával 17 fát mentünk meg a kivágástól, akkor elmondhatjuk, hogy a sepsiszentgyörgyi iskolák legalább 250 fa életét mentették meg.

Az iskolai szelektív hulladékgyűjtő vetélkedők az Újrahasznosítás városa címért zajló verseny kapcsán kerültek megszervezésre, amely február 28-án zárul. A címért és a nyereményért – egy 15 ezer euró értékben felszerelt környezetbarát kirándulóhelyért – húsz település szállt versenybe. Az Ecorom Rt. által indított verseny célja minél több újrahasznosítható csomagolóanyagot begyűjteni. Így a legkörnyezettudatosabbnak bizonyuló település – ahol a legnagyobb az egy főre eső begyűjtött hulladékmennyiség – elviszi a főnyereményt és az Újrahasznosítás városa címet.

Forrás: közlemény

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!