Think Outside The Box

Transindex rovatok


The Caveman Project | 10.5.2010

A régi Caveman „szenvedései”: 52 banis villanyszámla, és dalolás a hideg zuhany alatt

Amikor felvállaltam ezt a projektet, nem vártam el tőle, hogy új élet kezdete legyen. Habár eltelt egy hónap, amióta hivatalosan véget ért az én főszerepem benne, az életnek más tervei vannak velem. Elmaradt számlák elgondolkodtatnak, nem tudom feladni az új szokásaimat, és a barátaim úgy viselkednek, mintha még mindig tartana a projekt, és mindig megkritizálnak, ha valamit nem szabályszerűen akarok tenni. Cavemant akartam, Cavemanné váltam.

Csibi Magor

Biztosan már elfelejtettétek a kalandokat, amelyeken a Caveman Project első három hónapja alatt estem át. Az utóbbi egy hónapban egy új Cavemantől olvashattunk bejegyzéseket, Gianina Corondantól, aki végül ügyesen vette az akadályokat. Ma ismét én mesélek. Elmondom, hogyan telik az az élet a kísérlet után, elmesélem az előnyöket és nehézségeket, és beszélgetést kezdeményezek, éppen mint ezelőtt. Meséltem az otthoni vegetáriánus húsvétról. Bár akkor nem mondtam el, mivel tagadni akartam a valóságot, a hústól való tartózkodást bepótoltam sütemények terén. Valószínűleg több édességet ettem akkor, mit az utóbbi két évben összesen. És ez meglátszott. A spártai módon nevelt szervezetem nem értette meg, miért kap sok zsiradékot három hónapig, és aztán ötször annyi kalóriát, mint máskor egy hét alatt. De nem sokat gondolkozott, hanem elkezdte tükrözni a szomorú valóságot. Így 82 kilóról 88-ra híztam, és kedvenc párnácskáim sok évi távollét után visszatértek.

Habár logikusan vissza kellene térnem fehérjében gazdag, hússal teli étrendemhez, a vegetarianizmust választottam, hogy lássam, működik-e. Corina Zugravuhoz fordultam segítségért, aki drákói diétát állított össze nekem. Egy hét után már látszik is a hatás, 85,6 kg-os vagyok. Tehát lehet így is élni.

Nem mondtam le a hideg zuhanyról sem. Tegnapelőtt edzés után nem éreztem igazán, hogy kicsit vagy nagyon hideg a víz. Egyszerűen túl hozzászoktam. Megkértem tehát egy barátomat, hogy ellenőrizze, mire éppen hogy nem káromkodott le, pedig csak a kezét dugta a vízbe. A hideg víz, úgy látszik, együtt melegszik az idővel. A múltkor is ottfelejtettem magam a zuhany alatt, és csak néhány perc után jöttem rá, hogy hideg. Sőt, tegnap még énekeltem is. A negatív hatása az lesz, hogy egyre több vizet használok, mert a zuhanyzások már nem csak három percet tartanak.

Múlt héten valaki csengetett. Vajon ki jön bejelentés nélkül – hát egy hölgy éppen számlákat, közöttük az én villanyszámlámat tartotta a kezében, és éppen az egyedül élő szomszédom 85 lejes számláját töltötte ki.

Behívtam, megkínáltam egy pohár vízzel, és türelmesen vártam a számlát. A nő elővette a borítékból, rám nézett, körülnézett a lakásban, vissza a számlára, aztán habozva megkérdezte „Ne haragudjon… ön lopja az áramot?” Csodálkozásom és értetlenségem azonnal elmúlt, amikor megláttam az 52 banis számlát. Szomszédom sok bankjeggyel fizetett, én egy érmével. És hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örültem ennek.

Talán mások is gondolnak ilyen spórolási lehetőségekre most a válság hevében. Úgy tűnik, rengeteget lehet spórolni úgy, hogy lemondunk néhány kényelmi cikkről. Főleg, hogy ebben a hónapban sem fizettem meleg vizet. A szomszédok meg kezdenek hozzászokni, hogy nem számítási hibákról van szó.

Különben minden jól megy. A projekt után elsőként biciklit vásároltam. Most végre mindenhová eléggé gyorsan eljuthatok autó nélkül is. Ahol nem létezik bicikliút, úgy teszek, mintha lenne. Kineveztem bicikliútnak a szembesáv szélét, legalább így látom, ki üt el, és egy terepjáró sem lephet meg.

A hűtőn és mosógépen kívül semmi új nincs az életemben. Csupán a kellemes meglepetések, amelyekhez már nagyrészt hozzászoktam.

Örvendek, hogy Gianinának is sikerült kellemesen zárni egy napot. Megígérte, hogy mivel nem volt ideje a hozzászólásokra válaszolni, eljön majd egy online-interjúra, és ott válaszol majd a kérdéseitekre. Ugyanakkor, ugyanott derül ki majd, hogy ki lesz az új Caveman. Aki ezúttal a showbiz-ből érkezik, bár egyik szenvedélye éppen az ökológia.

Hogy kicsoda ez a férfi? Hamarosan megtudjátok.

A bejegyzés román változata itt olvasható.

Címkék: , , ,

2 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: Hunor
  Közzétéve: 10.5.2010, 6:35 pm

  Magor,
  nem a bejegyzes hanem inkabb a kep fogott meg ezuttal. Te vagy az elso rom-magyar, akit egy Strida-n latok… szivesen olvasnek (es remelem nem csak en) a biciklivel kapsolatos eddigi tapasztalaidrol (en is fontolgatom) es foleg a bukaresti korulmenyekhez merten mik a prok es kontrak.
  Udv,
  Hunor

 2. A hozzászólás szerzője: kingha
  Közzétéve: 13.5.2010, 9:58 pm

  Gratulálok Magor,
  minden tiszteletem, hogy kibírtad – nehéz visszabillenni a normális emberek hétköznapjaiba? – jahhh és hatalmas volt a mondatod az *ön lopja az áramot???* kérdéssel –

  gratula mégeccer

Szólj hozzá!