Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 20.2.2013

Február 23-án olajgyűjtés lesz Csíkszeredában


A történelminek számító, első olajgyűjtés plakátja 2009-ben

Február 23-án, szombaton 15. alkalommal szervezi meg a Zöld Székelyföld Egyesület a Nagy olaj- és hulladékgyűjtést Csíkszeredában. Remélhetőleg mihamarabb eljön az idő, amikor annyira megerősödnek a hulladékgazdálkodási szolgáltatások, hogy a keletkezett hulladékok kezelésére megfelelő megoldást tudnak nyújtani a lakosság számára, de mindaddig, amíg ez megvalósul, a program folytatódik – írják közleményükben.

A begyűjtőpontok a már megszokott helyszíneken lesznek 10.00-14.00 óra között: a Kalász negyedi lépcső felső szakaszánál, a Szabadság tér Sapientia felőli sarkánál, a dendrológiai parknál, valamint a Tudor negyedi József Attila Általános Iskola szomszédságában található parkolónál.

A programsátraknál lehetőség lesz közösségi kártyák igénylésére is, amelyek ez évtől már a Merkúr áruházak és a Herba Millefolium gyógynövény-kereskedés mellett már a Parafarm gyógyszertárban is használhatóak.

Az olajgyűjtés lebonyolításában partner az Eco Trend Europa Kft., valamint az Ave-Huron Kft. Csíkszeredában 2009. január 10-én került sor talán az országban először a használt lakossági étolajgyűjtésre. A program az elmúlt években töretlen sikernek örvendett, és ennek eredményeként folyamatosan megrendezésre került évente 3-4 alkalommal. Az igényeknek megfelelően a kezdeti használt étkezési olaj mellé más begyűjtésre kerülő hulladéktípusok is társultak, amelyek száma most már eléri a 13-at. Talán a legfontosabb begyűjtött hulladéktípus az olaj mellett a lejárt szavatosságú gyógyszer, melyre sajnos hazai szinten nincsen valós megoldás.

2009 óta többek között 6200 liter olaj, 253 kilogramm lejárt szavatosságú gyógyszer és 4780 kg elektronikai hulladék gyűlt össze.

Forrás: közlemény

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!