Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 5.2.2013

A lakosság tiltakozására hallgatva nem adják el az angol erdőket

A brit lakosság felháborodását követően a kormány bejelentette: nem adják el a közösségi tulajdonban lévő erdőket Angliában, hanem egy állami alapot hoznak létre, amely megőrzi a jövő generációknak ezt a nemzeti erőforrást – írja a BBC. Owen Paterson brit környezetvédelmi miniszter megígérte, érvénytelenítik azt a határozatot, amely az állami erdők 15%-ának értékesítését engedélyezte volna.

A Save Our Woods (Mentsük meg erdeinket) kampány kezdeményezői üdvözölték a kormány döntését. Petíciójukat egyébként az erdők eladása ellen tiltakozva félmillióan írták alá.

>> Nem hagyják kiárusítani erdőségeiket a britek >>

Trees are in our Blood, by Our Forests from SoW on Vimeo.

Az Independent Panel on Forestry (IPF), azaz a kormány által felkért független szakértőkből álló testület többek között azt javasolta, 2060-ra az erdővel borított terület 10%-ról 15%-ra növekedjen; a kormány azonban csak 12%-ot vállal. Ám megnövelte az Erdészeti Bizottság költségvetését, hogy kárpótolni tudják az ágazatot a ki nem termelt famennyiségért, valamint kártérítést adnak a Chalara fraxinea nevű gomba okozta megbetegedések miatti veszteségekért is.

Az IPF tavalyi jelentésében azt is javasolta, hozzon a kormány olyan intézkedéseket, amivel érzékelhetően nő a lakosság hozzáférése a köz-, illetve magántulajdonban lévő erdőkhöz; ugyanakkor biztosítsák minden gyerek számára az “erdei iskola” alternatív oktatási forma valamely elemét.

Forrás: BBC

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!