Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 31.10.2012

Pandaközpont nyílt Szecsuanban

Fotó: George Lu/flickr.com

Tizennyolc óriáspanda lett az első lakója annak a pandaközpontnak, amelyet kedden nyitottak meg a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban – jelentette a kínai központi televízió kedden.

A 2008. májusi, a Richter-skála szerinti 8-as erősségű földrengés okozta károk miatt a tartományban lévő Wolong Természetvédelmi Területről 32 pandát szállítottak el az ország különböző parkjaiban kialakított, átmenetinek szánt menedékhelyekre. További harminc egy másik szecsuani bázisra került.

A 18 panda tehát a hazatérők első csoportja. Új otthonuk a hongkongi különleges közigazgatási övezet kormányzatának támogatásával épült. A közel 20 ezer négyzetméteres alapterületű park 59 óráspanda befogadására alkalmas.

Az új bázist úgy alakították ki, hogy a tenyésztésre, a vadonba való visszaszoktatáshoz szükséges tréningre és más tudományos kutatásokra is alkalmas legyen. A világ egyik legveszélyeztetettebb állatfajának számító óriáspandából körülbelül 1600 él vadon, többségük Szecsuan hegyei között. További 340-en élnek fogságban.

Forrás: MTI

Címkék: ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!