Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.10.2012

Csökkent tavaly az irodai papírfelhasználás, de még így is rengeteg

Fotó via ehow.com

A digitális irodai eszközök által felhasznált papírmennyiség egy százalékkal, 3,09 ezer milliárd fénymásoló lapra csökkent 2011-ben az előző évihez képest – írja az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat tanulmánya.

A fejlett országokban az irodai papírfelhasználás 5,0 százalékkal csökkent 2011-ben, a fejlődő világban viszont 7,5 százalékkal emelkedett.

Az Európát, Közel-Keletet és Afrikát (EMEA) felölelő térségben a globális trendet tükröző módon, vegyesen alakult az irodai papírfelhasználás. Miközben Nyugat-Európában 3 százalékkal, Közép- és Kelet-Európában pedig 0,4 százalékkal csökkent a papírfelhasználás, a Közel-Keleten és Afrikában együttesen több mint öt százalékkal emelkedett. Nyugat-Európa a csökkenés után is még 63 százalékát adja az EMEA térség papírfelhasználásának.

Nyugat-Európában az üzembe helyezett fénymásoló készülékek számának tavalyi növekedése ellenére az egy készülékre jutó átlagos nyomtatási szám csökkenésének köszönhetően mérséklődhetett az összes felhasznált papírmennyiség.

“Az EMEA térségben percenként kétmillió oldalt nyomtattak. A tavaly felhasznált papírmennyiség szállításához 200 ezer teljesen megrakott 28 tonnás kamionra lenne szükség” – mutatott rá Ilona Stankeova, az IDC fénymásoló- és irodai dokumentációs megoldásokkal foglalkozó kutatási igazgatója.

Forrás: MTI

Címkék: ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!