Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 20.9.2012

Metróépítésből természetvédelmi terület Angliában


A Wallasea-sziget légifotója via RSPB

Megkezdődött Európa legnagyobb, emberi kéz alkotta természetvédelmi területének kialakítása az angliai Essexben elterülő Wallasea-sziget területén.

A munkálatok során a sziget termőföldjeit 670 hektárnyi vizenyős területté alakítják. A szigetet az új kelet-nyugati londoni metróvonal építéséből származó 4,5 millió tonnányi földfölösleggel töltik fel. A tehervonatokon és hajókon érkező földszállítmányt a sziget kibővítésére használják. A területen mocsarakat, lagúnákat és iszapos térségeket alakítanak ki, hogy ide csábítsák a madarakat és egyéb állatokat.

A The Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) elnevezésű madárvédelmi szervezet kezdeményezésére megszülető természetvédelmi terület várhatóan 2020-ra készül el, összköltsége nagyjából 50 millió fontra rúg.

Az RSPB munkatársainak reményei szerint az új vizenyős területeknek köszönhetően sikerül a szigetre csalogatni az olyan fajokat, mint a kanalas gém (Platalea leucorodia) és a széki lile (Charadrius alexandrinus), és nem utolsó sorban felduzzasztani a ludak, kacsák és pólingok számát.

A part menti vizekben a tengeri süllők, heringek és lepényhalak is igazi otthonra lelhetnek – adta hírül a BBC News.

Forrás: MTI

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!